Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir metobolizmayı hızlandırıp kilo verdiriyor

Hangi çaylar kilo verdirir? Kilo vermek için neler yapılır? Kiraz sapı çayı ile metobolizmanızı hızlandırıp kilo verebilirsiniz.

Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir metobolizmayı hızlandırıp kilo verdiriyor

Kilo nasıl verilir? Zayıflamak için neler yapılabilir? Hangi bitki çayları zayıflatır? Kiraz sapının metobolizmayı hızlandırıp kilo verdirdiğini biliyor muydunuz? Kiraz sapı kilo vermede etkili olduğu kadar pek çok sağlık sorununa da iyi geliyor. İşte kiraz sapının faydaları...

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNDİR

Kiraz saplarından yapılan çay ciddi oranda antioksidan içeriğine sahiptir. Antioksidanlar vücuttaki zararlı serbest radikalleri uzaklaştırarak vücudunuzu hastalıklara ve kansere karşı korur. Erken yaşlanmanızı önler ve hücre hasarlarına karşı sizleri korur.Genç bir vücut için antioksidan olmazsa olmazlardandır.

ANTİBİYOTİK ETKİSİ VARDIR

Kirazın meyvesi gibi sapları da antibiyotik etkisi vardır. Yani vücudunuza giren zararlı mikroorganizmaları öldürür. Bu esnada antibiyotikler gibi faydalı mikroorganizmaları yok etmeden sadece zararlıları öldürür.Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hastalanma riskiniz azalır.

BÖBREKLERE İYİ GELİR

Kiraz sapları vücudun su dengesini korumada etkili gıdalar arasındadır.Bu sayede böbreklerin daha sağlıklı kalması için etkilidir.Özellikle yaz aylarında böbreklerin çok çalıştığı zamanlardır.Bu yüzden yazın daha çok çalışan böbreklerimizin sağlıklı kalması için kiraz sapı çayını tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ETKİSİ VARDIR

Kiraz sapı çayının idrar söktürücü etkisi vardır. Bu sayede mesane kanserine karşı sizleri korur ve daha sağlıklı bir boşaltım sistemine sahip olursunuz.

SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ VARDIR

Özellikle akşam uyumadan önce içilen bir bardak kiraz sapı çayı ile sakinleşecek ve daha rahat bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Aynı zaman bu çay ile kaslarınızı gevşetecek,rahatlayıp sakinleşeceksiniz.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

Kiraz sapı çayı kötü kolesterolü düşürerek kan damarlarının tıkanmalarını önler. kolesterolün damar içinde birikmesini engelleyerek damar tıkanıklığı ve kalp krizi risklerini düşürür.Kolesterol sorunu olanların kiraz sapı çayını içmelerini tavsiye ediyoruz.

METOBOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Kiraz sapı çayları metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.Yüksek metabolizma hızı vücuttaki fazla yağların yakılmasına yardımcı olarak bu sayede kilo vermenize de yardımcı olur.Diyet yaparken kiraz sapı çayını tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Yorumlar 1 yorum