Kireçlenmiş su ısıtıcıları nasıl temizlenir limon suyunu kirece dökerseniz...

Sürekli kullandığımız çeşme suları su ısıtıcıların sürekli olarak kireçlenmesine neden olur. Bu kireçlenmenin önüne geçmenin pratik yöntemlerini hazırladık.

Kireçlenmiş su ısıtıcıları nasıl temizlenir limon suyunu kirece dökerseniz...

Çok amaçlı olarak kullandığımız ve artık elimiz ayağımız olan su ısıtıcıları yemek, çay ve bir çok şey için günlük hayatımızda kullanıyoruz. Ancak sürekli olarak kullandığımız çeşme suları, su ısıtıcılarının sürekli olarak kireçlenmesine neden oluyor. Elmaelma.com olarak su ısıtıcılarının kireçlenme sorunundan sürekli olarak şikayetçi olanlar için evde pratik temizleme yöntemlerini sizin için bir araya getirdik!

Günlük yaşantımızda mutfakta sıklıkla kullandığımız ev eşyalarından biride su ısıtıcısıdır. Ancak bu ısıtıcıların uzun dönemlerde kullanılması ve sürekli olarak çeşme suyu kullanılması nedeniyle kireçlenme gibi sorunlara neden olabiliyor. Evde sağlıklı yöntemlerle sıklıkla şikayet edilen bu sorunun üstesinden gelmenin yollarını evde pratik bir şekilde aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

LİMON TUZU ANINDA ÇÖZÜM!

Limon tuzu, su ısıtıcısı içerisindeki kirecin çözümünde oldukça etkilidir. 1. İlk olarak su ısıtıcısının rezistansını da geçecek şekilde içerisine bir miktar su ekleyin. 2. Su ısıtıcısının içerisine 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyin ve ısıtıcıyı çalıştırın. 3. Su kaynadıktan sonra ısıtıcı içerisindeki sıcak suyu hafif bir şekilde çalkalayın. 4. Daha sonra suyu boşaltın. 5. İyice duruladıktan sonra ısıtıcıyı kullanmaya devam edebilirsiniz.

BEYAZ SİRKE KİREÇLENMEYİ ÇÖZÜYOR

Mutfakta kullandığınız su ısıtıcılarının yanı sıra çamaşır ve bulaşık makinesi için de kullanabileceğiniz beyaz sirke ile bu cihazlara zarar veren kireçlerden hemen kurtulun. Bu yöntemde üzüm ya da elma sirkesi de kullanabilirsiniz. 1. Isıtıcınızın 3/4'lük kısmını doldurun ve çalıştırın. 2. Su kaynadıktan sonra bu kez ısıtıcının hepsi dolacak şekilde beyaz sirke ekleyin. 3. Yaklaşık 12 saat bekledikten sonra sirkeli suyu boşaltın. 4. Sirkenin kokusundan kurtulmak için birkaç kez ısıtıcınızda su kaynatın. Kireçlerden kolay bir şekilde arındığınızı göreceksiniz. 

LİMON SUYUNU HİÇ DENEDİNİZ Mİ?

Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özellikte olması nedeniyle kireçlenmeyi gideriyor. 1. 1 adet limonun suyunu ısıtıcınızın içerisine ekleyin. 2. 20 dakika bekleyin ve ısıtıcının içerisine bir miktar su ekleyin. 3. Isıtıcıyı çalıştırın ve sonrasında suyu boşaltın. Bu yöntem sayesinde hem kireçlenmeden hem de ısıtıcınızdaki kötü kokulardan kolayca kurtulabileceksiniz.

Yorumlar