Kırılan makyaj malzemeleri nasıl tamir edilir?

Yere düşürdüğünüz farınızı hemen çöpe atmayın bugün sizler için kırılan kozmetik malzemelerinizi nasıl tamir edeceğinizi derledik.

Kırılan makyaj malzemeleri nasıl tamir edilir?

Günümüzde kozmetik ürünlere olan merakımız hat safada olduğu için maddiyatı düşünmeden elimizi cebimize atmaktan çekinmiyoruz. Bu noktada bazen talihsizlikle sonuçlanan sakarlıklarımız sonucunda yanlışlıkla yere düşürdüğümüz pudra veya kalem açacağı ile göz kalemini açarken kırılan kalemleri üzülerek çöpe atmak yerine nasıl tamir edebilirsiniz sizler için derledik.

1) Göz kalemi

Makyajın vazgeçilmez parçalarından biri olan göz kalemini açacak ile açarken ucunun çok kolay kırılması ve bu kırıkların sonucu sizi yeteri kadar tatmin edemiyorsa bu durumdan sıkılarak çöpe atmak yerine göz kaleminizi açmadan veya kullanmadan 15-20 dakika kadar önce buz dolabına koymalısınız. Sonrasında kullanımının kolaylığına inanamayacaksınız. 

kırılan makyaj malzemeleri nasıl preslenir

2) Ruj tamiri

Genellikle bu duruma sıklıkla yaz mevsiminde bunaltıcı havanın sıcaklığında çantanızda ya da evinizde olan rujlarınız etkilenmektedir ve kolay bir şekilde kırılabilmektedir. Bu durumda en sevdiğiniz rujunuzu çöpe atmak yerine tamir edip yeniden kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapmanız gereken  çok kolay! Rujunuzu kırılan yerin altını çakmakla biraz yakın. Burada dikkat etmeniz gereken çakmakla çok fazla rujunuzu yakmayın rujunuzun yapısını bozulmasına neden olursunuz. Ardından kırılan rujunuzu ısıtıp öteki parçasıyla birleştirin ve 5 saniye kadar bekletin. Bu işlemin ardından yaklaşık 1 saat kadar bekletin ve rujunuzu eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

kırılan kozmetik ürünler nasıl tamir edilir

3) Kırılan pudra ve allıkların tamiri

Pudranız veya allığınız kırıldığı zaman kırılan parçaları başka bir kaba alıp iyice ezin ardından içerisine bir miktar bebe kolonyası damlatın. Elde ettiğiniz kıvam ne çok cıvık ne de çok sıvı olmalıdır. Bu durumda kıvamınız macun şeklini alıncaya kadar devam edin ve karıştırın ardından karışımınızı kendi kabınıza alın ve üstünü presleyin biraz kuruduktan sonra ürününüz eski halini alacaktır.

Yorumlar