Kirpik tipine göre maskara fırçası nasıl seçilir? Maskara nasıl seçilir?

Güzelliğe ulaşmak kadınların her daim vazgeçilmez uğraşları arasındadır. Bunlardan en belirgini olan maskara seçimlerinizde bunlara dikkat!

Kirpik tipine göre maskara fırçası nasıl seçilir? Maskara nasıl seçilir?

Günlük makyajınızın en önemli tamamlayıcısı olan maskara gözlerinizi ön plana çıkarmak için en önemli noktadır. Kusursuz kirpikler elde etmek için yapmanız gerken en önemli şey kirpik tipinizi tanımaktan geçmektedir. 

Kısa kirpikleri daha uzun göstermek için!

Kısa kirpiklere sahipsiniz fakat uzatmak için çeşitli yöntemler deniyorsanız ilk olarak maskara fırçanızı plastik veya kıl fırçalı düz maskara fırçalarını tercih etmelisiniz. Böylelikle kirpiklerinizi daha uzun ve hacimli gösterebilirsiniz.

Düz şekil almayan kirpikler...

Kirpikleriniz hacimli olmamakla beraber düz ise kirpiklerinize kıvrım kazandırmak hiç fena olmaz. Eğerki kirpiklerinizi daha kıvrımlı göstermek istiyorsanız  maskara fırçanızı daha kıvrımlı ve yay şeklinde olan maskaraları tercih etmelisiniz. 

Uzun kirpikler için...

En çok istenilen ve çeşitleri çok olan uzun kirpikler için maskara fırça tercihiniz, orta kalınlıkta plastik uçlu maskaralar yönünde olmalıdır.

Seyrek kirpikler için...

Dolgun kirpikler herkesin hayalidir. Ancak seyrek kirpikleri olanlar bu durumdan muzdarip olmakla beraber doğru maskarayı bulmak için çokça çaba sarfetmektedirler. İşte seyrek kirpiklilerin tercihleri doğrultusunda olması gereken  kirpikler kalın uçlu sık kıllı maskaralar olmalıdır. 

 

Yorumlar