Kısa sürede fit ve bakımlı olmanın 10 sırrı!

Kısa sürede fit bakımlı olmanın yolları nelerdir? Hızlı kilo verme yöntemleri nelerdir? Yaza hem fit hemde bakımlı girmek isteyenler için muhteşem 10 öneri!

Kısa sürede fit ve bakımlı olmanın 10 sırrı!

Kısa sürede kilo verme yöntemleri nelerdir? Kısa sürede fit ve bakımlı olmak için ne yapılmalı? Eee malum yaz mevsimi demek kışlıkların rafa kaldırılması ve ince kumaşlı yazlıkların gün yüzüne çıkması demek! Ancak kış aylarında aldığımız fazla kilolardan bir an önce kurtulmak için çok az bir zaman kaldı! Kısa zamanda hem fazlalıklarınızdan kurtulmak hem de bakımlı olmanın sırrını elmaelma.com okurları ile paylaştık! Gözle görülür bir değişim için sizin için hazırladığımız 10 günlük öneriyi dikkate almanızı tavsiye ediyoruz!

egzersiz yapmak

EGZERSİZ OLMADAN ASLA!

2 haftadan az bir zamanınız var ve görünümüzden ödün vermemek için deli divane yöntem arıyorsanız, bu demek oluyor ki günde dolu dolu 2 saat egzersiz yapmanız gerekiyor. Ancak egzersizdeki asıl sır 4 gün spor yapıp 1 gün ara vermekten geçiyor! İsterseniz gün içerisinde sabah 1 saat öğleden sonra 1 saat olarak ayırabilirsiniz. Ancak ilk başladığınız saatte kardiyo yapmayı unutmayın! Aynı zamanda günden tempolu bir şekilde 20 dakika koşmayı ihmal etmeyin! Bütün gün metabolizmanızın çalışmasını sağlayacak. Mekik, şınav, squat gibi beden ağırlığı gerektiren hareketleri ihmal etmemek çok önemli. Hepsinden 12’şerli en az 3 set çalışın. Toplam 12 günlük spor takviminizde mutlaka 6 gün ağırlık çalışmaya gayret edin. Bacaklar, kollar ve sırta en az 3’er gün ayırın.

düzenli beslenme

DÜZENLİ BESLENMEYE DİKKAT!

Sadece kilo vermek ve güzel bir cilt için değil yaşamınızın kaliteli ilerleyebilmesi için günde mutlaka en az 2.5 litre su tüketmeniz gerekiyor. Su tüketimlerinizin yanında beslenmenize çok dikkat etmeli yarım yağlı veya laktozsuz süt ve yoğurdu tercih edin. Günde 3 dilim kızarmış tam buğday ekmeğin üstüne çıkmayın. Protein, en büyük can simidiniz. Hem tok tutuyor, hem spor hayatınızı destekliyor; üstelik kan şekerinizi dengeliyor ve karbonhidrat tutkunuzu azaltıyor. Hindi füme, somon, pastırma ve tavuk göğsü gibi seçeneklerde karbonhidrat bol. Vejetaryen veya vegan iseniz beyaz kinoa veya chia tohumu size ihtiyacınız olan proteini sağlayacaktır. Sabahları iki adet haşlanmış yumurta tüketmeye gayret edin. Tatlıyı tamamen hayatınızdan çıkarın. Bu noktada tatlı yerine günde bir dilim karpuz yemeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

cilt bakımı

BAKIMLI VE GÜZEL BİR CİLT İÇİN...

10 günde cildinizi yaza hazırlamak ne yazık ki tam anlamıyla mümkün olmayabilir ancak kısa sürede cildinizi toparlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şet hızlı ve pratik çözüm yolları olabilir. Pürüssüz bir cildini sırrı tabiki de önce belenmeden geçiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem düzenli beslenip hemde cildinizin ihtiyacı olan bakımı sağlarsanız istediğiniz sonuca ulaşmanız kolay olacaktır. Glüten tüketiminizi oldukça azaltmanız, organik meyve ve sebze tüketimini artırmanız gerekiyor. Havuç ve salatalık cildi parlatıyor, ışıltılı hale getiriyor. Duşunuzu mutlaka ılık suyla alın. Çok soğuk ve çok soğuk suyla yapılan uzun duşlar cilde zarar veriyor. Yüzünüzü her daim nemli tutun. Günde üç kere birer dakika yıkayın. Cildiniz yağlıysa, salisilik içeren jel temizleyicileri; kuruysa nemlendirici etkili sütleri, lekeliyse, meyve asitleri içeren temizleyicileri tercih etmeli ve her gün mutlaka iki kez uygulamalısınız. Dört gün arayla toplam üç kez peeling yapmayı unutmayın. Aynı zamanda cildinizin bu 10 gün süre içerisinde cildinizi makyajdan olabildiğince uzak tutmaya çalışın.

Yorumlar