Kısa sürede zayıflatan ve enerji veren besinler nelerdir kilo verdiren yiyecekler nelerdir?

Fazla kilolardan kurtulmak için çok çeşitli yöntemler deniyoruz ancak bunu yaparken vücudu halsiz bırakıp enerjiden mahrum bırakıyoruz.

Kısa sürede zayıflatan ve enerji veren besinler nelerdir kilo verdiren yiyecekler nelerdir?

Gün içerisinde hem enerjik olup hem zayıflamaya ne dersiniz? Genellikle zayıflama amacı ile vücudumuzu aç bırakıyoruz. Bu noktada başladığınız diyetler ilk başlarda yorgunluk ve halsizlik gibi sorunlara neden oluyor. Bu noktada gün içerisinde hem enerjik hemde yaza fit bir vücutla girmek için hem fazlalıklarınızdan kurtulmaya hemde enerjinizi kaybetmenize neden olmayan aksine enerji veren besinleri sizler için derledik...

CEVİZ

İçerisinde bulunan Omega3 sayesinde uzun süre tok kalmanızı ve aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırıp vücudun yağ yakımını hızlandırıyor. Aynı zamanda gün içersinide zinde kalmanıza yardımcı olan ve enerji sağlayan ceviz algı düzeyinizin artmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda gün içersinde 1 avuç ceviz ve 1 adet elma ile beraber tüketildiğinde daha fazla kilo vermenize yardımcı olmaktadır.

AYRAN

Sağlıklı içecekler katgorisi arasına giren ayran sıcak havalarda soğuk içecek içmek ve serinlemek istediğinizde tüketebileceğiniz sağlıklı içecekler arasında yer alıyor. Özellikle soda ve ayran olarak tükettiğinizde çok fazla terleyip vücudunuzdan su kaybettiğinizde geri tamamlayıcı olmaktadır.

BİTTER ÇİKOLATA

Tabikide sizi bu dönemde çikolatasız bırakmıyoruz. Mutlu eden ve metabolizmayı hızlandıran bitter çikolatayı sütle beraber tükettiğinizde kilo verme hızınızı arttrıabilirsiniz.

PEYNİR EKMEK MAYDANOZ

Sabahları peynir ekmek ikilisini birde içerisinde yeşillik eklediğinizde tadından yenmez! Lezzeti bir yana aynı zamanda gün içerisinde sizi tutacak ve enerji sağlayacak bu üçlü metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı oluyor.

MEYVELİ PROBİYOTİK YOĞURT

Gün içersinde tüketirken hem size keyif verecek hemde bağışıklık sisteminizi güçlendiren meyveli probiyotik yoğurt tüketerek içeisi lif açısından oldukça yüksek olan abur cuburu tüketebilirsiniz.

 

Yorumlar