Kışın içilecek bitki çayları nelerdir elma çayı içerseniz...

Kışın içilecek bitki çayları nelerdir? İşte kış aylarında içinizi ısıtacak sağlıklı içecekler!

Kışın içilecek bitki çayları nelerdir elma çayı içerseniz...

Havaların soğuması hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Kış mevsiminde pek çok kişi aktarların yolunu tutarak kışın içilmesi gereken çaylar için malzemele alıyor. Peki kışın içilecek bitki çayları nelerdir? Sizleri hastalıktan koruyarak bağışıklığınızı güçlendirecek bitki çaylarının neler olduğunu merak ediyorsanız, yazımızı mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. 

BAHARATLI ELMA ÇAYI

 Kış aylarının en sağlıklı ve vazgeçilmez meyvelerinden biridir elma. İçeriğinde bulunan E ve C gibi antiosidanlar sayesinde hem cildinizi hem de bağışıklığınızı koruyor.Elma aynı zamanda hazımsızlık sorunlarının da önüne geçiyor. Birçok hastalığa iyi gelen elma bağışıklık sistemini de kuvvetlendirerek birçok hastalığa karşı kalkan görevi görüyor. Havaların soğuk olduğu günlerde yapacağınız elma çayı sizi soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan koruyacaktır. Ayrıca boğazı yumuşatarak öksürüğüde engellemektedir. Çayınıza ilave edeceğiniz karanfil, içeriğinde bulunan eugenol sayesinde kanın pıhtılaşmasını engelleyerek kalp sağlığını koruyor. Karabiber ise dolaşımını hızlandırarak mikropları vücudunuzdan uzaklaştırıyor.

MUTFAĞINIZDAN EKSİK OLMASIN: ZENCEFİL

Kış çaylarının en sağlıklılarından biri de zencefildir. Zencefille yapılan bitki çayları birçok hastalığa karşı koruyu önlem taşımaktadır. Tadı birçok kişiye pek lezzetli gelmese de faydalarını saymakla bitiremeyiz.Köklerinde bulunan proteaz sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca mide bulantısını baskılıyor ve gaz sorununu ortadan kaldırmaya da yardımcı oluyor. Portakal ya da limonla tatlandırarak hem lezzetli hem de sağlıklı bir zencefil çayı demleyebilirsiniz. Portakallı zencefil çayını şekersiz olduğu müddetçe istediğiniz miktarda içebilirsiniz.

REZENE VE GÜL YAPRAKLARI VAZGEÇİLMEZİNİZ OLACAK

Sizde farklı lezzet sevenlerdenseniz eğer,evinizde de kolaylıkla bulabileceğiniz meyveleri karıştırarak kendinize özel bir tat yaratabilirsiniz. Gül yaprakları, rezene ve limon kabuğu ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir çay hazırlamanız mümkün. Kurutulmuş gül yaprakları, C, E ve A vitamini açısından zengin olan demir, kalsiyum, magnezyum ve selenyum minerallerini içeriyor. Ayrıca tatlı aroması ile de çayınıza lezzet katıyor. Rezene yaprakları, soğuk kış günlerinde azalan bağırsak aktivitenizi hızlandırıyor ve sakinleştirici etkisi ile stresinizi azaltıyor.

SICAK ÇİKOLATAYLA İÇİNİZİ ISITIN 

Sıcak çikolata dendiğinde hiç kuşkusuz hemen hemen herkesin aklına gelen detaylardan biri kalori değeri. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Yapılış şekli kalori değerini oldukça yükseltebiliyor. Ancak hem lezzetli hem de sağlıklı bir şekilde sıcak çikolata yapmak da mümkün. İçeceğinizi hazırlarken, tam yağlı sütler yerine, yağ oranı düşük, protein kalitesi yüksek soya sütü, badem sütü ya da az yağlı inek sütünü tercih edin. Bu sayede günlük kalori miktarınızı dengeliyorsunuz. Sütün içerisine ekleyeceğiniz çikolatada da tercihiniz mutlaka bitter olmalı. Siyah çikolata yüksek miktarda kanama önleyici etkisi sayesinde kan basıncını dengeliyor. Sıcak çikolatanıza son olarak da keçiboynuzu tozu ekleyebilirsiniz. Keçiboynuzu, yapısındaki galik asit sayesinde antialerjik ve antibakteriyel etki sağlıyor. Bu etki de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor

Yorumlar