Kışlık kavurma nasıl yapılır eti dinlendirmek çok önemli

Kışlık kavurma nasıl yapılır? Kavurma malzemeleri nelerdir? Püf noktasını uygularsanız çok sevdiğiniz kavurmayı kendiniz de yapabilirsiniz.

Kışlık kavurma nasıl yapılır eti dinlendirmek çok önemli

Malum önümüz Kurban Bayramı... Hanımları bir yandan temizlik bir yandan da yemek yapma telaşı sardı. Kurbandaki etleri kış içinde ayırıp kavurma yapmak ister misiniz? O zaman doğru adrestesiniz! Kışlık kavurma yapmak için malzemeleri ve yapılışı sizler için hazırladık 

KUYRUK YAĞI İLE PİŞİRECEKSİNİZ

Kışlık kavurmayı normal kavurmadan ayıran en önemli nokta, kışlık kavurmanın iç yağı ya da kuyruk yağı ile pişmesidir. Bu yağlar etin daha lezzetli olmasını, daha uzun süre dayanmasını sağlar. Bu kavurmanın içerisine ekstra yağ konmaz, baharatları normal kavurmaya nazaran daha az, tuz miktarı ise daha fazla olur. Suyunu çektikten sonra da güzelce kavrulur.

KURBAN ETİNİ MUTLAKA DİNLENDİRİN

Gelelim nasıl yapıldığına. Burada da dinlendirilmiş kurban etine ihtiyacınız var. Dinlenmiş etleri varsa sinirlerinden ayırarak işe başlayın. Daha sonra yağları ve eti minik minik doğrayın. Soğanın kabuklarını soyun ve bir bütün olarak bırakın. Tencerenizi ocağa alın ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Ardından eti ilave edin. Birkaç dakika sonra soğanı tencereye atın ve kapağı kapalı bir biçimde pişmeye bırakın. Ara sıra açıp karıştırın. Varsa üzerinde oluşan kefi alın.

YAĞLARI PİŞİRİN

Ayrı bir tencerenin içinde yağları pişirin. Renklerinin iyice dönmesini ve hafif hafif erimelerini bekleyin. Sert parçaları ayırın. Et, suyunu iyice çektiğinde soğanı çıkarın. Bir süzgeç yardımıyla diğer tencerede pişen yağları etin içerisine ilave edin. Eti ve yağları karıştıra karıştıra orta ateşte güzelce kavurun ve tuzunu iki katı oranında ilave edin. Ocaktan alın. Saklama kaplarınızın içine etlerinizi eşit miktarda bölüştürün. Oda sıcaklığında bekletin. Bekledikçe yağlar devreye girecek ve etlerle bütünleşerek donacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

 

Yorumlar