Kıyafetlerin ömrünü uzatmanın yolları nelerdir?

Kıyafetlerin ömrünü uzatmak için ne yapmak gerek? Sürekli olarak giymeyi sevdiğiniz kıyafetinizin ilk aldığın günkü gibi kalmasını istiyorsanız...

Kıyafetlerin ömrünü uzatmanın yolları nelerdir?

Kıyafetlerin ömrü nasıl uzatılır? Hepimizin gardırobunda favori parçaları vardır. Her ne kadar hergün olmasa da elimizin sürekli olarak gittiği ancak hemen eskiyeceğini düşündüğümüz için dolaypa en özel yerde bekletiyoruz. Elmaelma.com olarak giymeyi sevdiğiniz kıyafetlerin veya çamaşırların ömrünü uzatmanın püf noktalarını bir araya getirdik!

SÜTYENLERİNİZİ SU DOLU BİR KABIN İÇERİSİNDE...

Her ne kadar kıyafetlerin içerisinde rengi ve modeli görünmese bile sütyenleri makinede yıkamanın oldukça sağlıksızdır. Ancak makine sütyenlerin ömrünü kısaltmakta ve zamanla şeklinin bozulmasına neden olmaktadır. Peki sütyenlerin temizliği nasıl olmalı? Sütyenlerinizi su dolu bir kabın içerisine deterjan koyarak bekleterek temizliğini yapabilirsiniz.

KOTLARIN TEMİZLİĞİNİ 30 DERECENİN...

Kotlar ve jean temizliğinde sıklıkla yapılan hatalardan biri de bir kere giydikten sonra kotlarda oluşan diz ilerinin önüne geçmek için sürekli olarak yıkıyoruz. Bu yöntem zamanlar kotların aşınmasına ve eskimesine neden olmaktadır. Bu yüzden yapabileceğiniz en pratik yöntem kotlarınızı 30 derecenin altında ve az miktarda deterjanla yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.

TRİKOLARI YIKARKEN...

Trikolarınızın temizliğinde dikkat etmeniz gereken şey elde soğuk suda yıkayıp oda sıcaklığında bir zeminde kurutmanız önerilmektedir. Aynı zamanda kazağınızı havlu üzerine sarıp rulo şeklinde yaptığınızda şekli bozulmamış olacaktır.

 

Yorumlar