Kıyır kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir lezzet!

Kıyır kurabiye nasıl yapılır? Kıyır kurabiyenin malzemeleri nelerdir? Bu kurabiye çay sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Kıyır kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir lezzet!

Kıyır kurabiye nasıl yapılır? Kıyır kurabiye malzemeleri nelerdir? Çayın yanına en çok yakışan lezzetlerden biri de kurabiyedir.Kurabiye yapmak için onlarca malzeme kullanmanıza gerek yok.Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için az malzemeyle harika bir kurabiye tarifi hazırladık. Bu kurabiyeyi büyük küçük herkes çok sevecek. Hem pratik hem de ekonomik olan bu lezzete bayılacaksınız! 

MALZEMELER: 

250 gr oda sıcaklığında tereyağı 

1 su bardağı toz şeker

3 su bardağı un 

2 paket vanilya

1 adet limon kabuğu rendesi

 YAPILIŞI: 

Püf noktası:Hazırladığınız kurabiye hamurundan farklı kurabiye şekilleri de çıkarabilirsiniz. Bu şekilde kesmek istiyorsanız mutlaka buzlukta bekletin. Kurabiyenizin kalınlığına göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içerisine alın. Mikser yardımıyla birkaç dakika çırpın.Ardından üzerine toz şekeri ilave edin ve kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpmaya devam edin.Ardından vanilya ve limon kabuğunu da ilave ederek çırpma işlemini bitirin.Unu azar azar karışıma ilave edin ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun.Bütünleşen kurabiye hamurunuzu tezgahın üzerinde rulo şekline getirin. Streç filme sararak buzlukta 25 dakika kadar soğutun.Çıkarıp bıçak yardımıyla 3 cm kalınlığında kesin. Kestiğiniz kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun ardından da afiyetle tüketin. Afiyet olsun!

Yorumlar