Kocanızın en iyi arkadaşı bir kadın olsa ne yapardınız işte 21 yıllık deneyim!

İNGİLTERE'de yaşayan Claire Gayle'nin eşi Mike'ın en iyi arkadaşı bir kadın! İşte hikayeleri bir kitapta toplanan Mike, Claire ve Jackie'nin yaşadıkları...

Kocanızın en iyi arkadaşı bir kadın olsa ne yapardınız işte 21 yıllık deneyim!

Erkekler ve kadınlar gerçekten sadece arkadaş olabilir mi?

Sayısız film ve kitap, cinsiyetler arasında gerçekten platonik dostluğa inanmayı reddeden pek çok kişi olduğunu öne sürüyor.

Ancak yazar Mike Gayle için durum bunun tam tersi. Claire ve Mike Gayle 21 yıldır evli bir çift. İngiltere'nin Birmingham kentinde kızları Olivia ve Ruby ile birlikte yaşıyorlar. Ancak bu aileyi tanıtmak için eş ve kızların isimlerini saymak yetmiyor. Çünkü Mike ve Claire'in hayatlarında Jackie adında bir arkadaş var. Üstelik Mike'ın 17 yaşından beri tanıdığı bir arkadaş. 

CLAIRE NE DEDİ?

Mike'ın eşi Claire yaşadıkları durumu Daily Mail'e şöyle anlattı:

"Hepimiz romantik komedileri gördük. Erkeğin en yakın arkadaşı olan kızın aslında ona gizliden aşık olduğunu düşündük hep. Filmlerin sonunda da hep birlikte oluyorlar ve sonsuza kadar mutlu yaşıyorlardı. 

Mike bana en iyi arkadaşının bir kız olduğunu söylediğinde ilk düşündüklerim bunlardı. Mike şöyle dedi:" Jackie'yi seveceksin - o benim en iyi arkadaşım.”

Bana Jackie'nin güzel bir fotoğrafını gösterdiğinde 22 yaşındaydım ve karnım düğümlenmişti ne yapacağım diye düşünmeye başlamıştım. Mike'a aralarından arkadaşlığın ötesinde bir şey olup olmadığını çok net bir şekilde sordum: 'Asla' dedi, sanki fikir akla yatkın değildi. Kendinden çok emin bir şekilde 'O benim en iyi dostum.' dedi.  1988'de tanıştıklarını ve müzik sevgisinin onlarını birleştirdiğini anlattı. O sırada, Mike'ın bir kız arkadaşı varmış ve başlangıçtan beri, romantizm Jackie ve Mike için bir seçenek değildi.

Daha sonra birlikte üniversiteye gittiler ve arkadaşlıkları daha da pekişti. Bu sürede ikisinin de yalnız olduğu dönemler vardı ama onlar daha çok kardeş gibiydiler. 

Tabi bunları bilmek beni rahatlatmaya yetmedi. 4 ay sonra bir müzik festivalinde Jackie ile tanıştık. Güzel olduğu kadar güzel kalpli bir insandı. Mike ile olan ilişkim güçlendikçe şüphelerim ve endişelerim azaldı.

Sonrasında Jackie Manchester'da Mike ise Londra'da yaşamaya başladı. Birbirlerini daha az görmeye başladılar ve ancak sürekli konuşuyorlardı. Bu beni bir süreliğine rahatlattı ve konuşmalara şahit oldukça ilişkilerinin çok farklı olduğuna inandım.

DÜĞÜNDE SARDIÇI OLMAK İSTEYİNCE İŞLER DEĞİŞTİ

Mike, Jackie'den Claire ile olan evliliğinde onun sağdıçı olmasını isteyince Claire için işler tamamen rayına oturdu. Normalde erkek arkadaşların yaptığı bu görevi düğünde Jackie yapacaktı. Onların arasında toplumsal algılarımızın dışında şahane bir ilişki vardı. 

Mike gizlice Jackie için romantik hisler barındırmıyordu. Aksi halde, neden yeryüzünde düğün gününde ona bu önemli rolü verecekti ki!

HALA ANLAMAKTA ZORLANIYORUM AMA...

Mike ve Jackie'nin ilişkisi konusunda endişe etmeyi yıllar önce bıraktım. Ancak hala nasıl bu kadar iyi arkadaş olabildiklerini anlamakta zorlanıyorum. 

Jackie bana daha çok kızkardeş gibi geliyor. İhtiyacım olduğu her an bizimle. Arkadaşlıktan çok aileden biri gibi artık. Çocuk sahibi olduktan sonra ise ilişkimiz çok güçlendi. 

MIKE NASIL ANLATTI?

Mike ise en iyi arkadaşı ve eşi arasında kaldığı dönemleri şöyle anlattı:

Jackie ve Claire'in ilk buluştukları an onları izledim. Biri hayattaki en iyi dostumdu öbürü ise sevdiğim kadın. Onların anlaşması benim için çok mutluluk ve güven verici bir andı. 

Jackie'ye hayatımın geri kalanını Claire ile geçirmek istediğimi söylediğimde bana ilk söylediği şey "Bunu git ona söyle. Böyle bir şeyi kaçıramazsın" dedi. Jackie'nin tavsiyesini dinledim ve bunu Claire'e söyledim ve bu hayatta yaptığım en iyi şeydi. 

Jackie benim için asla bir ilişkiye dönebilecek bir şey değildi. Geçmişteki kız arkadaşlarım hep bunun varolduğunu ileri sürdü ancak Claire bunu yapmadı. Bizim ilişkimiz basit bir romantizm denemesine kurban edemeyeceğimiz kadar güçlüydü. Jackie'nin de benim gibi düşündüğünü biliyordum. 

Biz aslında bir kadın ile erkeğin en iyi arkadaşlar olabileceğin kanıtlıyoruz.

EN İYİ ARKADAŞ JACKIE NE DİYOR?

Mike'ın en iyi arkadaşı Jackie ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Mike ile ilk tanıştığımızda benim bir arkadaşımla çıkıyordu. Benim her hafta takip ettiğim bir müzik dergisini okuduğunu fark ettim. Sonrasında müziğin ikimiz için de tutku olduğunu keşfettik. Orada başlayan arkadaşlık zaman geçtikçe bir dostuğa dönüştü. 

Biz ikimizin de başka kişilerle birlikte olduğumuz sıralarda yine arkadaş kalabildik. Aramızda hiçbir zaman cinsel bir kıvılcım olmadı. Sanırım bu durum bizi iyi dostlar yaptı ve ilişkimize hiçbir zaman farklı bir gözle bakmadık. Mike 22 yaşındayken Claire ile tanıştı. Bu tanışmanın diğerlerinden farklı olduğunu hemen anladım. Çünkü onları ilk gördüğümde birbirlerine aşık olduklarını anladım. 

Ben tek çocuklu bir ailede büyüdüm Mike benim için hiçbir zaman sahip olamadığım kardeşim gibiydi. 

Düğününde sağdıcı olmamı istediğinde tuhaf hissettiğim doğru. Genelde erkeklerin yaptığı o konuşmayı yapmak da çok tuhaftı. Ancak çok gurur verici bir andı. 

47 yaşındaki Jackie Behan, oğlu Mark ve kızı Connie ile birlikte hala Manchester'da yaşıyor.

Yorumlar