Köfteli perde pilavı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir tane tane dökülür!

Köfteli perde pilavı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? İşte baharatıyla, bademiyle, onu çekip çeviren nar gibi kızarmış hamuruyla köfteli perde pilavı tarifi!

Köfteli perde pilavı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir tane tane dökülür!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için harika bir lezzet hazırladık. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan pilava boyut atlattık. Siirt yöresine ait bu lezzetli yemeğin sofralardan rol çalacağı kesin. Peki köfteli perde pilavı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? İşte tarifi! 

MALZEMELER: 

Köfteler için: 

400 gramorta yağlı dana kıyma,1 adet orta boysoğan,1 dişsarımsak,1/2 çay kaşığıkimyon,1 çay kaşığıkarabiber,1/2 çay kaşığıtoz biber,1 çay kaşığıtuz

Pilav için:
1,5 su bardağıbaldo pirinç,2 yemek kaşığıtereyağı,1 yemek kaşığızeytinyağı,1 adet büyük boy havuç,2 su bardağısu,2 çay kaşığı tuz

Perdesi için:

1 adetyumurta,1/2 su bardağısıvı yağ,1/2 su bardağıyoğurt,1,5 su bardağıun,1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI: 

Soğanın kabuklarını soyun. Rendeleyip, suyunu sıkın. Sarımsakları da iyice ezin.
Soğan ve diğer köfte malzemelerini derin bir kaba alıp 10-15 dakika kadar yoğurun. Sonra biraz dinlenmesi için üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına atın.Pirinci bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzdürün. Havucun kabuğunu soyacak yardımıyla soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.Pilav tenceresinin içerisine tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından içerisine havuçları atın ve kavurmaya başlayın. Havuçların rengi değişmeye başladığında pirinçleri atın.
Pirinçler şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Ardından içerisine suyu ve tuzunu ilave ederek kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı pişirin. Demlenmeye bırakın.Pilavınız demlenirken perdesini hazırlayın. Bir kabın içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alın. Karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Unu eksik kalırsa ekleyin.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayana kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açın.Kullanacağınız ısıya dayanıklı kabı tereyağıyla bolca yağlayın. Hamurları kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde kalıpların içine oturtun.
Dolapta dinlenmeye bıraktığınız kıymalı harcı çıkarın. Köfte şekli verin. Bir tavaya sıvı yağını alın ve kızdırın. Kızdırdığınız tavanın içerisinde köftelerinizi pişirin.
Hazırladığınız pilav ile pişen köfteleri karıştırın ve bu kabın içerisine aktarın. Hamurların dışarıya sarkan kısımlarını içe alın ve kapatın.Hazırladığınız perde pilavlarını önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirip sıcak olarak servis edin.

Yorumlar