Kol altı yağları nasıl gider işte sizlere muhteşem egzersiz önerileri

Kolun altında toplanan yağlar hemen her kadını rahatsız etmektedir. Bu yazımızda kol altı yağlarını eritmek için egzersiz önerilerini topladık.

Kol altı yağları nasıl gider işte sizlere muhteşem egzersiz önerileri

Kol altı yağları özümsüz bir bölge değildir. Kilo verseniz de zayıf olsanız da kol altı bölgenizdeki yağlar bir türlü erimez. İşte sizleri kol altı yağlarınızdan kurtaracak hareketler

PLANK YÜRÜYÜŞÜ

Plank pozisyonunu bilirsiniz. Şınav çeker gibi yere uzandığımız plank pozisyonunda aşağıdaki görseldeki gibi sağa sola doğru yürüyüş yapıyoruz. Bu egzersiz kol ve kol altı bölgesi için harikadır ve hızlı toparlanma sağlar.

ARKA KOL DİP EGZERSİZİ

Bu hareket arka kol, göğüs ve koltuk altı çevresini etkin bir şekilde çalıştırır. Etkisini en fazla arka kollarda hissettirir. Kolları toparlayıcı ve farkını hızla ortaya koyan çok sevdiğim bir egzersizdir.

 Görseldeki gibi arkanıza bir sehpa veya sandalye alın.
Avuçlarınızı gövdeniz genişliğinde yerleştirerek yere doğru inin ve kollarınızdan kuvvet alarak kendinizi oturma yüksekliğine kadar kaldırın.
1 saniye kadar bekleyip tekrar aşağı inin.
Bacaklarınızdan kuvvet almamaya çalışın. Eğer daha yeni başlıyorsanız, bacaklarınızı da kullanarak kollarınızı destekleyebilirsiniz.

GÖĞÜS PRESS EGZERSİZİ

Göğüs, kol ve koltuk altı bölgesindeki kasları çalıştıran oldukça etkili bir harekettir. Bu egzersiz de egzersiz programımda olan, sık sık yaptığım bir hareket.

Nasıl Yapılır?

Bir çift dumbell ağırlık ya da su şişesini ellerimize alarak yere uzanıyoruz. Egzersiz matı kullanınız mutlaka.
Ağırlıklar göğüs hizamızda ve araları açık. Ellerimiz dışa dönük.
Nefes vererek ağırlıkları hem yukarı kaldırıyor hem de birbirlerine yaklaştırıyoruz ama çarpıştırmıyoruz.
Nefes alarak tekrar eski konumuna indiriyoruz. 8-10 tekrar ile 3 set halinde uygulayınız ve aralarda dinleniniz.

ŞINAV TÜRLERİ

Şınavın bir den fazla türü var. Diamond şeklinde yapılanı, yarım şınav, ayaklar kaldırılarak gibi birçok farklı şekilde bu hareket yapılabiliyor. Şınav hareketinin hemen her türü koltukaltı bölgesi ve kolun tamamı için oldukça faydalıdır. Sıkılaşma ve kas gelişimi sağlar.

Yorumlar