Kolay cheesecake tarifi nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?

Sadece 3 malzeme ile muhteşem bir cheesecake yapmak münkün. Son zamanlarda herkes tarafından sevilen ve yapılan cheesecake'i bir de böyle yapmaya ne dersiniz?

Kolay cheesecake tarifi nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?

Sadece 3 malzeme ile muhteşem bir cheesecake yapmak mümkün. Son zamanlarda herkes tarafından sevilen ve yapılan cheesecake'i bir de böyle yapmaya ne dersiniz? Bu cheesecake başka ıslak değil yumuşacık biraz pofuduk bir kıvamda ama bayılacaksınız! Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısımasını sağlamayı unutmayın işlemler yapılırken o ısına dursun.

MALZEMELER 

3 adet yumurta

120 gram beyaz çikolata

120 gram labne peyniri

1- Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolata küplerini, kaynar su dolu bir tencere üzerine oturtup benmari usulü eritin (Kaynar su dolu tencere bu aşamada ocak üzerinde olmasın).


2- Kaynar suyun eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin kaynar suya değmemesine dikkat ederek karıştırın.


3- Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayırın.
Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar çırpın.


4- Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini katıp bir spatula yardımıyla karıştırın. Ayrı bir kenarda bekleyen yumurta sarılarını ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.


5- Katı bir kıvam alan çırpılmış yumurta beyazlarını, beyaz çikolatalı cheesecake karışımına azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Cheesecake karışımını tamamlayın.


6- Yuvarlak ve ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına yağlı kağıt serip hazırladığınız cheesecake karışımını dökün. Ayrıca geniş bir fırın tepsisine iki parmak kalınlığında sıcak su döküp ısıya dayanıklı, cam kalıbı üzerine oturtun.

7- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika, ardından 160 derece fırında 15 dakika daha pişirin. Cheesecake'i, fırın ısısını kapatıp kapağını açmadığınız fırında, kendi sıcaklığında 15 dakika daha dinlendirin.

8- Mümkünse keki oda sıcaklığında tamamen soğutun. Kalıbından dikkatli bir şekilde çıkardığınız cheesecake'i üzerine pudra şekeri eleyin ve cheesecake'iniz hazır.

Yorumlar