Kolay profiterol nasıl yapılır işte tarifi

Profiterol nasıl yapılır? Profiterol malzemeleri nelerdir? Dışarıda bayılarak yediğimiz profiterolü bu tarifle evde kolayca yapabilirsiniz.

Kolay profiterol nasıl yapılır işte tarifi

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için profiterol yapmaya karar verdik. Özellikle biz kadınların çikolataya düşkünlüğü çok daha fazla. Çikolata ihtiyacımızı gidermek için profiterol harika bir seçenek olacaktır. Bir de bunu evde yaparsanız tadından yenmez. "Profiterol çok zor yapamam" dediğinizi duyar gibiyiz. Tarifimizi okumadan önyargıya kapılmayın.

MALZEMELER

-4 adet orta boy elma
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı tarçın
-1 paket petit-beurre bisküvi
-500 ml. süt
-1 paket toz çikolata sosu

YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavanın içine tereyağını alın ve eritin. Üzerine rendelenmiş elmaları ilave edin ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Toz şeker ve tarçını ilave edin. Karıştırın. Elmalar suyunu çekince ocaktan alın ve biraz ılıtın. Elmaları bir kabın içine aktarın. Bisküvileri elinizle kırarak ilave edin. Yoğurun ve elinizle yuvarlak şekiller verin. Bir borcama dizin. Sütü bir tencerenin içine alın. Toz çikolata sosu üzerine ekleyin. Karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Sosu borcama dizdiğiniz topların üzerine gezdirin ve donması için dolapta yaklaşık 2 saat bekletin. Çıkarıp servis edin.

 

Yorumlar