Koltuk altı kararması nasıl geçer? Koltuk altı kararması neden olur?

Koltuk altı kararmaların hastalık değildir! Aksine cilde dışarıdan uygulanan bir takım bileşenler sonucunda cildin gösterdiği tepkidir.

Koltuk altı kararması nasıl geçer? Koltuk altı kararması neden olur?

Kadınların hassas oldukları bir diğer konu ise vücudun belirli bölgelerinde ciltte oluşan kararmalar pek hoş görünmemektedir. Bu durumu en çok yaşadığımız bölge ise koltuk altıdır. Koltuk altlarının kararmasındaki en etkili nedenler ise koltuk altının traş edilme şekli, düzenli olarak kılların alınması için kremlerin uygulanması, aşırı terlemeler, ölü cilt hücrelerinin birikmesi gibi nedenleri sayabiliriz...

koltuk altı kararmalarına karşı etkili yöntemler

KOLTUK ALTI KARARMALARINA KARŞI 5 DOĞAL YÖNTEM!

1) Patates, koltuk altı kararmalarına oldukça iyi gelmektedir. Bu durumda ince bir dilim patates ile koltuk altınıza masaj yapın veya patates suyunu koltuk altlarınıza yaklaşık 10 dakika kadar bekletin ve durulayın düzenli olarak yaptığınızda gözle görülür bir fark elde edeceksiniz.

2) Salatalık, aynı şekilde patates de olduğu gibi salatalığında koltuk altı kararmalarına iyi geldiği bilinmektedir. Salatalık dilimlerini koltuk altınıza uygulayabilir veya salatalık suyu ile içerisine bir iki damla limon suyu ve azıcık da zerdeçal ekleyerek koltuk altınıza ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı koltuk altınızda yaklaşık yarım saat kadar bekletip durulayabilirsiniz.

3) Sıradaki öneriye inanamayacaksınız belki ama yumurta sarısından elde ettiğimiz yumurta yağı koltuk altı kararmalarının önüne geçemektedir. Nasıl mı? yumurta sarısı vücudunuzda kararmalardan şikayetçi olduğunuz yerlere uygulayın ve bir gece beklettikten sonra durulayın. Yumurtanın içerisinde bulunan omega3 cildinizin yenilenmesi ve parlak bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

4) Limon, koltuk altı kararmalarına karşı bir diğer etkili yöntem de halk arasında duyulma ihtimali çok yüksek bir doğal çözümdür! Limon ölü cilt hücrelerinizi giderir ve cildinize parlaklık kazandırır. Limonu dilimlere ayırarak koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Bu yöntemi denedikten sonra koltuk altınıza nemlendirici uygulayabilirsiniz. Bunun nedeni ise limon cildi kurutmaktadır.

5) Nemlendirici uygulayın! Gün içerisinde vucudunuzda kararmalardan rahatsız olduğunuz yerlerinize 2 defa nemlendirici uygulayın. Nemlendirici koyu görünen bölgelerinize parlaklık ve aydınlık katar. Aynı zamanda içerisinde Aleo Vera bulunan nemlendiricileri uygulamanızı öneriyoruz. 

 

Yorumlar