Koltuk altı lekesi nasıl geçer patatesi denediniz mi?

Koltuk altındaki karartılar her kadını rahatsız eder. Peki koltuk altı kararmalarından kurtulmak mümkün mü? İşte size öneriler...

Koltuk altı lekesi nasıl geçer patatesi denediniz mi?

Yaz ayının gelmesiyle birlikte kışlıklar rafa kaldırıldı. Sıfır kol, ince akılı bluzler ve elbiseler giymek için hazırlanan kadınlar koltukaltlarındaki karartının nasıl geçeceğini düşünmeden edemiyor. Koltukaltı kararmasını geçirmek için pek çok doğal yöntem bulunuyor. Epilasyon hataları, hormonal değişimler, sürtünme, terleme önleyici ürünler, aşırı terleme, diyabet ve doğum kontrol hapları koltukaltında karartıya neden olabiliyor. İşte sizlere çözüm yolları

KOLTUKALTI KARARMASI NASIL GEÇER?

Koltukaltı kararmasını geçirebilmek için öncelikle koltukaltlarınızın neden karardığını bilmeniz gerekiyor. Bazı tenlerde cilt koyulaşmaya daha meyillidir. Kararma genetik etkiler yüzünden değilse doğal yöntemlerle bu sorundan kolayva kurtulabilirsiniz.

CİLDİ HASSAS OLANLARA PATATES

Koltuk altı beyazlatma işlemi için cildi hassas olanlar için patates birebir. Doğal bir renk açıcı olan patates suyunu koltukaltlarınıza uygulayabilirsiniz. Bir dilim patates ile koltukaltlarınızı 5 dakika ovun. Diğer yöntem ise patatesin suyunu çıkarıp koltukaltlarınıza sürün. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın.

DERİDEKİ BAKTERİLERİ ÖLDÜREN ELMA SİRKESİ

Temizlikte kullandığımız sirkeyi koltukaltlarınızın kararmasını önlediğini biliyor muydunuz? Derideki bakterileri öldüren elma sirkesi koltukaltlarınzdaki karartıyı da geçiriyor. Elma sirkesini bir parça pamukla koltukaltınıza sürüp 15 dakika bekletin.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Pek çok şeyde faydalı olan hindistan cevizi yağı koltukaltları karartısını geçirmede de etkili.

LİMON

Limonun içerisinde bulunan asitler de ciltte beyazlatma etkisi gösterir Temizlediğiniz koltukaltlarınıza limon suyu sürün yarım saat bekleyin ve yıkayın.

Yorumlar