Koltuk altı terlemesi neden olur hastalık habercisi olabilir!

Koltuk altı terlemesi neden olur? Koltuk altlarında meydana gelen çok fazla dikkate almadığınız bazı sorunlar hastalık habercisi olabilir!

Koltuk altı terlemesi neden olur hastalık habercisi olabilir!

Koltuk altı terlemesi neden olur? Vücudumuzun bazı kısımlarına gereken bakımı yaparken bazı kısımlarına yeteri kadar önem vermeyip, gözardı ediyoruz. Örneğin koltuk altımız. Koltuk altı gibi bu küçük kısımların önemini küçümsememek lazım. Bazen koltuk altlarımızda meydana gelen sorunları da çok fazla dikkate almayıp gözardı edebiliyoruz.  Bu yanlışa düşmeyin! Koltuk altlarında meydana gelen bu sorunlar hastalık habercisi olabiliyor. İşte sağlık problemi olabilecek 6 koltuk altı sinyali!

BİR TÜRLÜ ENGELLEYEMEDİĞİNİZ TER KOKUSU VARSA!

Koltuk altlarında zaman zaman meydana gelen ekşi koku gayet normaldir. Bu soruna bazı bakteriler neden olmaktadır. Bu sorunun çözümünü herkes bilir ki güzel bir duş alığ arkasından deodorant kullanmaktır. Fakat ne yaparsanız yapın  hala koltukaltlarınızda bir koku bulunuyorsa bu bir sağlık problemidir. Bu geçmeyen koku probleminin nedeni, hormonal bir sıkıntı ya da troid disfonksiyonu olabilir.  Ve bu koku eğer çürük meyve veya oje kokusunu andırıyorsa probleminiz metabolizmanın şeker kaybından ortaya çıkan diyabetik ketoasidoz olabilir. 

KOLTUK ALTLARINIZDA GEÇMEYEN KAŞINTI VARSA! 

Koltuk altınızı tıraşladıktan bir süre sonra yeni kıllar çıkmaya başlar. Bu dönemde de yeni kılların çıkması nedeniyle kaşıntı yaşanır. Eğer bu kaşıntı hiç durmuyorsa bazı problemlerin göstergesidir. Bu kaşıntı, cildinizi traş ettiğiniz makine, giydiğiniz kıyafet ve sıktığınız deodorantın içerdiği maddeler yüzünden tahrişe neden olabilir.  Kızarma ve ölü hücreler genellikle kaşıntıdan dolayı oluşur. Bu sıkıntıları yaşıyorsanız mantar olma seçeneğiniz de vardır. Mutlaka doktora görünmenizi tavsiye ediyoruz. 

KOLTUK ALTINIZDA DÖKÜNTÜ VARSA! 

Koltukaltı bölgesi, her zaman sıcak ve nemli bir bölgedir. Dolayısıyla bu durum çeşitli maya enfeksiyonlarını üretiyor. Uzmana görünmeden çektiğiniz bu acının nedenini öğrenmek neredeyse imkansız. Kızarıklık, kaşıntı, cildinizde olan döküntüler gibi sorunları anlayabilmek için gideceğiniz adres tam olarak doktor olmalı. Bu tür cilt reaksiyonları giyim, iklim veya alerjilerden de kaynaklanabilir. 

GEÇMEYE AĞRI YA DA ACINIZ VARSA! 

Hiçbir nedeni yokken ansızın beliren koltukaltı ağrılarınız  varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.  Bu acı, ağır cisimler taşıdıktan sonra veya zor bir egzersizin ardından ortaya çıkabilir. Eğer böyle bir nedeniniz varsa telaşlanmanıza gerek yok, yakında geçecektir. Bu ağrı yada acılar uzun süre devam ederse doktora başvurmanız iyi olur.

KOLTUK ALTLARINIZDA ÇIKINTI VARSA! 

Koltukaltlarında bulunan lenf düğümleri neredeyse tamamen görünmezdir. Fakat bir çıkıntı ve şişlik fark ettiyseniz, büyük ihtimalle lenf düğümleriniz, yeni ortaya çıkan bir enfeksiyon ile kendi başlarına savaşmaya çalışıyor demektir. Bu durum bir süre sonra normalleşecektir. Eğer bu sorun bir hafta içerisinde normale dönmezse o zaman ciddi bir sıkıntı olması ihtimaldir. Çünkü lenf bezleri, ciddi bir enfeksiyon hatta bazen kanser problemi bile ortaya çıkarabilmektedir. 

 



Yorumlar