Kömürlü peeling nedir nasıl yapılır cilde faydaları nelerdir

Son zamanlarda kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen ve bakım rutinlerine eklenen bakım yöntemlerinden biride kömür peelingidir.

Kömürlü peeling nedir nasıl yapılır cilde faydaları nelerdir

Güzellik bakım rutinlerine bir yenisini daha eklemeye ne dersiniz? Son zamanlarda kadınların sıklıkla tercih ettiği cilt bakım yöntemlerinden biri de ''Kömürlü peeling''dir. Ancak adından da belli olduğu gibi kömürü madende alıp direk cildinize uygulamıyorsunuz! Bu peeling türü çeşitli bileşenlerle karıştırılıp cilt için faydalı hale getirilmektedir. 

NE KADAR ZAMAN ARALIKLARINDA KULLANILIR?

Bu bakım türü diğer bakım türleri gibi hergün kullanılmamaktadır. Cilt bakım türlerine göre kullanım zamanları değişmekler beraber olup, cilt tipi yağlı olanların haftada 2, karma cilt yapısına sahip olanların haftada 1 gün kullanılması sağlıklı olacaktır.

FAYDALARI NELERDİR?

Normal cilt tipine sahip olanlar; ciltteki yağ dengesini koruyarak kontrol altına almaktadır. Cildinizdeki ölü derinleri arındırarak cildinizin ferahlamasına yardımcı oluyor, ve cildinizdeki gözenekleri temizlemesini sağlamaktadır.

Yağlı cilt tipleri için; yağlı ciltlilerin sürekli olarak şikayetçi olduğu yağlanmaların önüne geçerek ciltteki yağlanmayı kontrol altına almaktadır. Böylelikle cildinizin parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

 

Akneli ciltler; Akneli ciltlerde birçok ilaç ve tedavi yöntemi kullanılır.  Ancak kömürlü peeling cilt üzerinde biriken toksinleri temizleyerek, cildinizin kısa süre içerisinde akneden kurtulmasını sağlar. Aynı zamanda kömürlü peeling, akne izlerini de azaltamaya yardımcı olmaktadır.

 

Yaşlanma belirtilerini azaltır; Birçok kişinin karşılaştığı problemler arasında cilt kırışıklığı problemi yer alır. Özellikle 30 yaş sonrasında cildin belirli bölgelerinde ince çizgiler kendini göstermeye başlar. 
Kömrülü peeling cildinizdeki deformasyonu engelleyerek, cildinizdeki ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır. 

Cilt lekelerini azaltmaya yardımcı oluyor; Akne lekeleri, güneş lekeleri gibi cildinizde meydana gelen problemleri kömürlü peeling yöntemiyle en aza indirebilirsiniz.  Güneş ışığı, soğuk hava, hava kirliliğinin yaratmış olduğu cilt lekelenmesini kömürlü peeling ile azaltabilirsiniz.

Tüm cilt tipleri için uygundur; bunun nedeni ise cildi besleyerek sağlıklı bir görünüme yardımcı olmaktadır. Cildinizdeki tıkanmış gözeneklerden ve ölü derilerden arındırmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yukarıda belirttiğimiz gibi cilt tipleri farklı aralıklarda kullanılmalıdır. Aynı zamanda cildi hassas olanların bir uzmana daşarak kullanılmasını öneriyoruz.

Yorumlar