Kötü halı kokusunu gidermek için doğal karışım tarifi

Halı kokusunu gidermek için evde basit bir karışım yapabilirsiniz. Halılardaki kötü kokuları gidermek için tamamı doğal karışım tarifi ve malzemeler haberimizde

Kötü halı kokusunu gidermek için doğal karışım tarifi

Halınızdaki kötü kokuları gidermek mi istiyorsunuz? Bugüne kadar kullandığınız hiçbir yöntem halılardaki kötü kokuları gidermeyi başaramadıysa bir de ev yapımı karışım tarifini deneyin. Halı kokusunu gidermek için ihtiyacınız olan şey ise biraz karbonat ve uçucu güzel kokulu aromatik bir yağ. 

Halı kokusunu gidermek için yapacağınız doğal karışım için 3 bardak karbonat ve seçtiğiniz uçucu güzel kokulu bir yağdan 50-60 damla gerekiyor.

Halı kokusunu gideren doğal karışım için karbonatı derin bir kaba koyun ve üzerine yağı damlatın. İki malzemeye hiç topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 

HALI KOKUSU GİDEREN DOĞAL KARIŞIM NASIL KULLANILIR?

Hazırladığınız karışımı bir kavanoza koyup saklayabilirsiniz. Ancak kapağın kapalı olduğundan emin olun. Aksi halde aromatik yağ uçar ve karışım kokusuz bir hal alır. Halılarınızın kokusunu gidermek için hazırladığınız karışımı halının üzerine her yerine denk gelecek şekilde serpin. 15-20 dakika bekledikten sonra halınızı elektrik süpürgesiyle süpürün.

Hazırladığınız karışımı evin tüm odalarındaki halılar için güvenle uygulayabilirsiniz. 

halı kokusunu gidermek için doğal karışım tarifi

ALERJİNİZ VARSA KİMYASAL MALZEMELERDEN KAÇININ

Eğer alerjiniz varsa, evinizde evcil hayvan ya da küçük çocuk varsa halılarınızın güzel kokması için kimyasal seçenekleri kullanmayın. Kimyasal koku kaynakları hem çocuklar hem de evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği gibi, astım ve alerji gibi hastalıkları da tetiklediğini unutmayın. 

Yorumlar