Kozmetik ürünlerinde dikkat edilmesi gerekenler rujunuzu paylaşmayın!

Kozmetik ürün kullanımında dikkat edilmesi gerkenler nelerdir? Dışarıdan kozmetik ürünlerinizi bir başkasıyla paylaşmak masum gibi görünsede hastalık saçıyor!

Kozmetik ürünlerinde dikkat edilmesi gerekenler rujunuzu paylaşmayın!

Arkadaşlarınızla paylaştığınız kozmetik ürünler her ne kadar dışarıdan masum gibi görünse de aslında hem sizin hem de karşınızdaki kişinin sağlığını tehlikeye atıyor. İş yerinde, yakın arkadaşınız veya yakın arkadaşınız sizden kozmetik malzemenizi anlık kullanmak isteyebilir ancak bu durumda onu nazikçe reddetmeniz gerekecek. Elmaelma.com okurları için 2. bir kişiyle paylaşmamanız gereken kozmetik malzemelerinizi bir araya getirdik.

KAPAĞI AÇILAN LOSYON VE KREMLER

Elleriniz ve parmaklarınızla doğrudan temas edem losyon ve kremleri kesinlikle bir başkasıyla paylaşmayın! Bunun nedeni ise tek kişinin kullanımında bile yeterli hijyeni sağlayamadığı gerekçesiyle her kullanımında içine toz girmesi ve hava almasıyla hem daha çabuk bozulabilir hemde bir başkasının kullanımında çeşitli bakterilerin bulaşmasına neden olabilir. 

kozmetik ürünlerde dikkat edilmesi gerekenler

MASKARA KULLANIMI

Göz çevresi ıslak bir yapıya sahip olduğu için bakteri oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Bunun için özellikle göz alerjisi, arpacık gibi göz rahatsızlıklarının geçmesine neden olabilir. Bu yüzden 2. bir kişiyle paylaşmamanız gereken kozmetik ürünü maskara olacaktır.

PUDRA KULLANIMLARI

Pudralar aynı şekilde her kullanımda kapağı açılıp kapandığı için bakteri geçmesine neden olabilecek makyaj ürünlerinden bir tanesidir. Kapağı açılıp kapanan losyon ve kremler gibi pudralarda risk oluşturan kozmetik ürünler arasında yer almaktadır.

DUDAK ÜRÜNLERİ KALEM-NEMLENDİRİCİ-RUJ ÜÇLÜSÜ

Her ne kadar oldukça masum gibi görünse de aslında dudak ürünlerinin kullanımı özellikle sağlığı tehdit eden kozmetik ürünler arasında yer allmaktadır. Bir başkasındaki uçuk virüsü size veya sizdeki uçuk virüsü bir başkasına geçebilir. Bu yüzden bir başkasıyla paylaşmamanız gereken kozmetik ürünler arasında dudak ürünleri de yer almaktadır.

 

 

Yorumlar