Krem karamelli kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir nefis mi nefis!

Krem karamelli kek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Hem lezzeti hem de görüntüsüyle baştan çıkaran bu lezzeti denemeye ne dersiniz? İşte tarifi!

Krem karamelli kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir nefis mi nefis!

 Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sizi mest edecek bir tarif ile karşınızdayız. Bu kek krem karamel tatlısını sevenlerin gönlünde taht kuracak. Yumuşacık ve ıslak yapısıyla tadı damağınızda kalacak bu lezzeti denemeye ne dersiniz? Peki krem karamel nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile krem karamel tarifi!

MALZEMELER: 

Kek Malzemeleri İçin:

3 adet yumurta, 1,5 su bardağı un,1 su bardağı toz şeker,1 çay bardağı süt,1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao,1,5 çay kaşığı kabartma tozu, 1 adet portakal kabuğu rendesi

Krem Karamel Malzemeleri İçin:

500 mililitresüt,3 yemek kaşığıtoz şeker,4 adetyumurta,1 paketvanilin, 1 çay bardağı toz şeker(karamel için)

HAZIRLANIŞI: 

Öncelikle karameli için tavada 1 çay bardağı toz şekeri kontrollü ateşte eriyene ve karamel rengini alana kadar eritin.Yağlanmış kek kalıbının dibine hazırlamış olduğunuz karameli dökün.Krem kısmını hazırlamak için derin bir kasede süt, toz şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesini birbirine karışana kadar iyice çırpın.Krem karamel karışımını karameli döktüğünüz kek kalıbına aktarın.Keki için, bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri, şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpın.Süt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini de ekledikten sonra geriye kalan kuru malzemeleri de ekleyin ve hepsi birbirine karışana kadar mikser ile çırpmaya devam edin.Hazırladığınız kek karışımını da kek kalıbına dökün.Kek kalıbının yarısına kadar gelecek kadar su dolu, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine kek kalıbını oturtun.Önce 200 derece fırında, kek kabarana kadar 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 175 dereceye indirin ve bu şekilde 35 dakika daha pişirin.Tatlınız piştikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelen tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletin.1 gece bekleyen tatlınızı servis etmeden önce 3 dakika kadar sıcak suya oturtun ve daha sonra kalıptan çıkarıp, servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

 

 

 

 

Yorumlar