Krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Krep nasıl yapılır? Krep malzemeleri nelerdir? Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan bu lezzeti denediniz mi? İşte mükemmel lezzet krep tarifi!

Krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Krep nasıl yapılır? Krep malzemeleri nelerdir? Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için kahvaltılarınızda size eşlik edecek harika bir lezzet hazırladık. İşte kahvaltı sofralarınıza alternatif bir tat oluşturacak bu lezzetin malzemeleri, püf noktası ve hazırlanış tarifi! 

MALZEMELER: 

2 adet yumurta,1 su bardağı süt,1 su bardağı su,1 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 yemek kaşığı un(tepeleme),1 çay kaşığı tuz

PÜF NOKTASI 

Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

HAZIRLANIŞI

1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar