Kulak temizlenir mi? Kulak nasıl temizlenir? Kulak temizleme teknikleri nelerdir?

Kişisel bakım ve hijyen zorunlu olarak yapılması gerekmektedir. Ancak kulak temizliğini rutin bir şekilde temizlemeye gerek yoktur. Kulak nasıl temizlenir?

Kulak temizlenir mi? Kulak nasıl temizlenir? Kulak temizleme teknikleri nelerdir?

Günlük yaşamda kişisel bakım temizliğimizin rutin bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ancak bu rutine kulak temizliği dahil değildir. Kulak kepçesi dediğimiz kıvrımlı kısmı kulak çöpü ile temizlenebilir ancak bu günlük temizleme rutinlerinde gerekli olmamaktadır. 

Kulak kiri nedir?

Kulağın içi kör olarak adlandırdığımız, çıkmaz bir boşluktur. Kulak kiri dediğimiz aslında normal bir salgıdır. Çıkmaz boşluk dediğimiz yer kendi kendini temizleyebilmesi için bu kulak kiri sandığımız salgı ile olmaktadır. Zaman zaman kulak kiri dediğimiz bu salgı kaşıntı, ağrı yapabilir ancak sabit yerde kaldığı zaman kulak enfeksiyonuna neden olabilir. 

Kulak nasıl temizlenmeldir?

Eski zamanlarda kulak enjektörü denlien basınçlı ve ılık bir su vererek temizlenmekteydi ancak günümüz teknolojisinin ilerlemesiyle, bu yöntem kullanılmamaktadır. Günümüzde vakumlama denilen mikroskobik görüntüleme sayesinde kulağın içerisindeki kiri vakumla çekilmektedir. Bu diğer yönteme oranla daha güvenilir bir yöntem olmaktadır. 

Yorumlar