Kumkat meyvesinin faydaları tam bir şifa deposu!

Kumkat nedir? Faydaları neler? Turunçgiller ailesinin tek atımlık en değerli besinlerinden biri olan kamkat meyvesinin faydalarını sizler için hazırladık!

Kumkat meyvesinin faydaları tam bir şifa deposu!

Turunçgiller ailesinin tek lokmalık en değerli besinlerinden biri olan kamkat halk arasında kumkuat, kumkat, süs mandalinası ya da altın portakal gibi isimlerle anılmaktadır. Bu meyveyi diğer turunçgillerden ayıran en önemli özelliği kabuğuyla yenilmesidir. Kamkatın insan sağlığına olan faydalarını duyunca evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte kamkat meyvesinin bilinmeyen faydaları! 

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR 

Kamkat meyvesi sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmaktadır. Mide bulantısı, hazımsızlık, iştahsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına çözüm sağlamaktadır. 

GAZ SANCISI VE ŞİŞKİNLİĞE KARŞI KALKAN GÖREVİ GÖRMEKTEDİR

İçeriğindeki lifler sayesinde gastrointestinal sistemi hareketli tutmaya yardımcı olur. Böylelikle sağlıklı bir düzeyde sindirimi düzenler. Ayrıca kabızlık, aşırı gaz, şişkinlik, kramp gibi durumlara karşı doğal bir kalkandır

CİLT SORUNLARINA İYİ GELMEKTEDİR 

İçerisinde bol miktarda antioksidan ve vitamin bulundurmaktadır. Cilt üzerindevki etkileri paha biçilemez düzeydedir. Siyah noktalardan tutunda sivilce problemlerine kadar bütün cilt sorunlarına çözüm olmaktadır. 

KANSERE KARŞI MUCİZE ETKİ 

Bu küçük mucize besin olan kamkatın içerisi temel flavonoidler ile doludur. Bu nedenle kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Vücudu yabancı ve yıkıcı mikroplara karşı korumaktadır. Vücudun direnç kazanmasını sağlamaktadır. 

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR 

Kemik gelişimi için genellikle bizlere önerilen süt ve süt ürünleri tüketilmesidir. Çünkü sütün içerisinde bulunan kalsium kemik gelişimini hızlandırmaktaıdır. Fakat kalsium sadece sadece süt ürünlerinde bulunmaz. Kamkatta da bol miktarda kalsiyum bulumaktadır.  

 YARALARI TEDAVİ EDİYOR

Kamkat meyvesinde kalsiyumun bulunmasının yanı sıra bir de bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. C vitamini aynı zamanda yaraların hızla iyileşmesini sağlamaktadır. 

 

 

Yorumlar