Künefe

Acılı bir yemeğin üzerine yendiğinde harareti almasıyla ünlü künefe, kebaplardan sonra en çok tercih edilen tatlılardan.

Künefe

Malzemeler


1 paket ince tel kadayıf

300 gr tuzsuz peynir

Yarım paket tereyağı

Antep fıstığı

3,5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu
 

Yapılışı


Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın. Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.  Şerbeti ılınması için bir kenara alın.

Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın. İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin. Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın. Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün. Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.

Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin. Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.

Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün. Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.

Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.

Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.

Yorumlar