Kuru ciltlere maske tarifleri nelerdir bal ve karbonatla peeling yapın!

Kuru ciltlere maske tarifleri nelerdir? Kuru cilt yapısına sahip olanlar buraya! Bu maskelerle cildinize hem peeling yapacak hem de nemlendireceksiniz!

Kuru ciltlere maske tarifleri nelerdir bal ve karbonatla peeling yapın!

Kuru cilt yapısına sahip olanlar buraya! Evde uygulayacağınız basit ama etkili maske tarifleriyle cildinize hem peeling yapacak hem de cildinizin kaybetmiş olduğu nemi geri kazandırabileceksiniz. Peki kuru ciltlere maske tarifleri nelerdir? İşte cildinize hem peeling yapacak hem de nemlendirecek maske tarifleri! Dikkat etmeniz gereken tek şey uyguladığınız maskenin cildinize uygun olup olmadığıdır. Çünkü her maske her cilt tipi için uygun değildir. Bu nedenle yüzünüzün büyük bir kısmında denemeden önce küçük bir bölgeye uygulayarak, maskenin cildinizde alerjik reaksiyona yol açıp açmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır. 

BAL VE KARBONAT MASKESİ 

Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı karbonat. Karbonat ile balı koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Sonra dairesel hareketlerle yüzünüze sürün. On dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

TÜRK KAHVESİ VE SODA MASKESİ 

1 yemek kaşığı Türk kahvesine birkaç damla soda ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüze sürün, on dakika sonra ılık suyla yıkayın.

İRMİK VE SÜT MASKESİ 

1 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı süt bu maske için yeterli malzemeler. İrmikle sütü karıştırın. Karışımın cıvık olmamasına, koyu bir kıvam almasına özen gösterin. Yüzünüze yumuşak hareketlerle masaj yaparak yedirin. On dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

MISIR UNU VE YOĞURT MASKESİ 

1 yemek kaşığı mısır unu, 1 yemek kaşığı yoğurtla cildinizi nemlendirebilirsiniz. Mısır unu ile yoğurdu iyice karıştırın. Dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yaparak yedirin. On dakika sonra ılık suyla yıkayın.

TOZ ŞEKER VE BADEM YAĞI MASKESİ 

Malzemeler: 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı badem yağı. Toz şekere badem yağını katın. Şeker taneleri erimeden yüzünüze masaj yaparak karışımı yedirin. On dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

 

Yorumlar