Kuru meyveli yulaflı şekersiz kurabiye nasıl yapılır?

Her ne kadar henüz kış aylarında olsak bile formunuzu korumanız için bugün sizler için diyet kurbiye tarifi hazırladık. Şekersiz az kalorili olan bu kurabiyeler aynı zamanda oldukça lezzetli!

Kuru meyveli yulaflı şekersiz kurabiye nasıl yapılır?

  

Her ne kadar yaz mevsimi için geri sayım yapmak biraz erken olsa da yılın her döneminde formunuzu korumak çok önemlidir. Şekerli olduğu için ya da fazla kalori almamak için kendinizi kurabiyeden mahrum bırakmayın. Sizler için bugün hazırladığımız tariflerde 'Kuru meyveli yulaflı şekersiz kurabiye' tarifini seçtik. İçerisinde az kalori bulunduran aynız zamanda tadına, lezzetine doyamayacağınız bu kurabiyeyi evinizde mutlaka denemelisiniz.! Malzemeler: 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi, yarım su bardağı ceviz kırığı, yarım su bardağı kuru yaban mersini, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağı tam buğday unu, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı bal, 3-4 yemek kaşığı su.

İlk olarak yapmanız gereken hindistan cevizini rendeleyin ve tam buğday unu, yulafı derin bir kasenin içinde karıştırın. Ardından karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıntılarını da içine ekleyin. Zeytinyağı, bal ve suyu da iiçine ekleyerek hamur haline getirin ve elinizde parçalanmayacak kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle veya kaşıkla yağlı kaşık serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 180 derece kadar ısıtın ve fırında 10 dakika kadar kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...

Yorumlar