Kuru üzüm faydaları nelerdir düzenli olarak tüketirseniz mucize yaratıyor!

Kuru üzüm faydaları neler? Kuru üzüm hayatımızda neleri değiştirebilir ki? Her ne kadar küçük görünse de faydaları ağızları açıkta bırakıyor!

Kuru üzüm faydaları nelerdir düzenli olarak tüketirseniz mucize yaratıyor!

Sağlık açısından oldukça farklı farklı yararları olan kuru üzümün en önemli faydalarından biri anemi hastalığına iyi gelmesidir. Kuru üzümün içinde çok fazla demirin bulunmasıyla anemi hastalığını tedavi edecek boyutta olmasıdır. Nadir bilinen faydalarını elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! İşte haberimizin detayındaki kuru üzümün mucizevi faydaları...

METABOLİZMAYI DÜZENLİYOR

Üzümlerde bulunan magnezyum ve potasyum gibi birçok önemli mineral vardır. Bunlar vücuttaki asidi azaltmada özellikle yararlıdır. Ayrıca, kan zehirlenmesine yol açan birçok metabolik durumu rahatlatırlar. Bu nedenle, birçok sağlık durumuna karşı etkili bir tedavidir.

SİNDİRİM SORUNLARINA BİREBİR!

Üzümler özellikle zengin bir lif içeriği içerdiği bilinmektedir. Bu nedenle, kronik kabızlığı tedavi etmek için büyük bir çare olarak kullanılırlar. Bağırsak hareketlerinizi düzenli hale getirmek istiyorsanız, gastrointestinal sisteminizi sağlıklı tutmak için düzenli olarak kuru üzüm tüketebilirsiniz.

KANSER HASTALIĞINA KARŞI KORUMA KALKANI!

Kuru üzümler içerisinde Kateşinler olarak bilinen yüksek seviyelerde polifenolik antioksidanlar, tümörlerin, özellikle de kolon kanserinin ortaya çıkmasına neden olan serbest radikalleri avlarlar . Diyetinizdeki kuru üzümleri dahil etmek, birçok kanser türünü önlemenin harika bir yoludur.

DÜZENLİ OLARAK TÜKETİRSENİZ...

Düzenli olarak kuru üzüm tüketmek, saç dökülmesi, cilt hastalıkları ve eklem ağrısı ile mücadele etmek için harika bir yoldur. Kuru üzüm, asitliği ve yan etkilerini önlemek için vücudun pH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur.

VÜCUTTAKİ ISI ARTIŞINI ÖNLER

Kuru üzümler fenolik fitokimyasallar açısından zengin olduklarından, büyük antibakteriyel ve antioksidan maddeleridir. Kuru üzümler, virüslerin neden olduğu bakteriyel enfeksiyonları veya ateşi azaltmaya yardımcı olurlar.

GÖZ HASTALIKLARINDAN KORUYOR!

Gözlerimizi serbest radikallerin neden olduğu birçok zarardan korudukları için, düzenli olarak kuru üzüm tüketerek maküler dejenerasyon ve katarakt gibi çeşitli göz hastalıklarını önleyebiliriz.

ENERJİ VERİYOR

Kendinizi halsiz ve enerjisiz hissediyorsanız avuç kuru üzüm enerjinizi yerine getirecektir. Hızlı bir enerji takviyesi gerektiğinde kuru üzüm imdadınıza koşabilir. 

Birçok sporcu ve vücut geliştiricisinin enerji seviyelerini yükseltmek için bol miktarda kuru üzüm yediğini bilmek şaşırtıcı değildir.

Yorumlar