Kuruyan cilde ne iyi gelir nazik davranın!

Kuruyan cilde ne iyi gelir?Cildi en zorlu düşmanı olan soğuktan korumak için 6 önemli ipucu!

Kuruyan cilde ne iyi gelir nazik davranın!

SICAK SU KULLANMAYIN!

Dünyada sıcak su kullanmaktan daha keyifli bir şey yoktur heralde. Anca sıcak su her ne kadar vücudu dinlendirse de ne yazık ki cildimizin kurumasına sebep olmaktadır. Sıcak su aynı zamanda cildinize bariyer görevi gören yağlarında yok olmasına neden olmaktadır. Uzmanlar bu bariyerlerin cildi nemli, yumuşak ve pürüzsüz tutmak için ihtiyaç duyulan nemi hapsetmeye yardımcı olduğunun, bu nedenle mümkünse ılık suyla duş almanın tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlar duşa girdiğimiz zaman bu süreyi  kısa tutmakta fayda olacağını söylüyor. Banyo süresini 5-10 dakika sınırlı tutmak gerekiyor.Duştan çıktıktan sonra yapılan hatalardan biri de cili hırpalamaktır. Cili nazikçe kurulamak gerekiyor. Hemen ardından yüzünüze uygun bir nemlendirici kullanmamızı öneriyorlar. 

CİLDİNİZİ HIRPALAMAYIN!

Zaman zaman cildimizin kese yapılmaya ihtiyacı oluyor. Ancak kuru bir cilde nazik davranmak gerekiyor. Cildi sertçe keselemek ya da ovalamak, tahrişe ve kalınlaşmaya sebep olabilir. Ayrıca hassas ciltlere uygun temizleyicilerin kullanılması da önemlidir. Vücudunuzu, özellikle de yüzünüzü tüm sabun ve temizleyici kalıntılarından arındırmanız gerekir, zira bu tür ürünlerin ciltte kalması kuruluğa ve kaşıntıya yol açabilir.

GÜNEŞ KORUYUCULARINI SADECE YAZIN DEĞİL TÜM YIL KULLANMALISINIZ

UVA ve UVB ışınlarının yol açtığı hasar, yaşlanmayı hızlandırır. Güneş ışınlarının yarattığı ince çizgiler, kırışıklıklar ve siyah lekeler sıklıkla ciltte sertlik ve kuruluğa sebep olur. Yapılan yanlışlardan biri güneş kremini sadece yazın kullanmaktır. Güneş koruyucularını sadece yazın değil, yıl boyu kullanmak gerekir.

CİLDİ MUTLAKA NEMLENDİRİN! 

Kuru bir cilde sahipseniz iyi bir nemlendirici kullanmanız şart. Banyodan çıktıktan hemen sonra, cildiniz ıslakken nemlendirici kullanmalısınız. Gündüz kreminin yanı sıra gece kremi de kullanmalısınız. Yüzünüzü sürekli nemli tutmaya özen gösterin. Nemlendiricinizi cilt türünüze göre seçmenizi öneriyoruz

 

Yorumlar