Küsen saçlar nasıl barışır nasıl uzar saç kürü tarifleri nelerdir?

Her kadının dönem dönem yaşadığı saç sorunlarından biride saç küsmesidir. Arka arkaya eş zamanlı kestirdiğiniz saçlar artık uzamıyorsa...

Küsen saçlar nasıl barışır nasıl uzar saç kürü tarifleri nelerdir?

Bazı dönemlerde saçlarımızın artık eskisi kadar uzamadığını hatta boyutunun hep aynı kaldığını düşünürüz. Her ne kadar bunlar göz yanılsamasıymış gibi gelsede aslında saçlarımız uzamayı durdurmuş (küsmüştür) burada asıl sorulması gereken iki soru var, birincisi saç neden küser? ikincisi ise küsen saç nasıl barışır? evet bugün bir çok kadının zaman zaman aynı saç sorununu yaşadığı soruların cevaplarını biraraya getirdik!

SAÇ NEDEN KÜSER?

Bir çok kadının zaman zaman aynı soruyu kendine sorduğunu biliyoruz. Her ne kadar bu durum göz yanılsamasıymış gibi gelsede aslında saçınız çeşitli nedenlerden dolayı küsmüş olabilir! Vücudunuzun veya cildnizin ihtiyacı olan bakımların olduğu gibi saçlarınızında bir takım bakımlara ihtiyacı vardır. Bu yüzden zamansız arka arkaya kestirdiğiniz saçlar bir süre sonra uzamayı bırakabilir.

Saçınızın küsmesini gerektirecek bir başka neden de saç bakımını yeteri kadar önemsemediğiniz durumlar olabilir. Bu nedenle saçınızın ihtiyacı olan bakımı, belirli aralıklarda uçlarından aldırma işlemini gerçekleştirmediğinizde saçalarınız küsebilir!

KÜSEN SAÇI BARIŞTIRMAK İÇİN...

Küsen saçın yeniden barışması yani uzaması için evde kolaylıkla yapabileceğiniz pratik saç kürü tarifi ile saçalrınıza eski hacmini kazandırabilir ve kısa sürede uzamasına yardımcı olabilirsiniz. İşte o kür tarifleri...

-YUMURTA AKI!

Evde kolaylıkla bulabileceğiniz doğal tariflerimizden biri de yumurta akı tarifidir. Hiç boşuna ''Iyyyy kokar mı kokmaz mı?'' sorularını sormayın! Saçınızı bu işlemden sonra güzelce duruladıktan sonra asla yumurta kokmayacaksınız! Saçınıza yumurta akını sürdükten sonra streç filmle sardıktan sonra bir kaç saat bekletin ve sonrasında ılık su ile durulayın!

-SAÇLARINIZI TARAYIN!

Saçlarınızı düzenli olarak tarayın böylelikle saçlarınız hem daha düzgün duracak hemde daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda saçlarınıza masaj yaparak taradığınızda kan akışınızı hızlandırarak saçlarınızın beslenmesine yardımcı olacaktır. 

YAĞ KARIŞIMLI KÜRLER

Aktarlardan satın aldığınız yağlar ile saçlarınıza belirli aralıklarda düzenli olarak yaptığınız maskeler saçlarınızın hem canlanmasını sağlayacak hem de saçlarınızın kısa sürede uzamasına yardımcı olacaktır. Ancak hangi yağları kullanmalıyım sorusunu soruyorsanız lavanta yağı, jojoba yağı, biberiye yağlarını kullanabilirsiniz.

Yorumlar 1 yorum