Lahana çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir tam bir şifa deposu!

Lahana çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kışı kış yapan, toksinleri vücuttan atmaya yarayan lahananın çorbasını yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi!

Lahana çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir tam bir şifa deposu!

Lahana çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kışın en lezzetli sebzelerinden biri olan beyaz lahananın çorbasını yapmayı denediniz mi? Soğuyan havalarla birlikte bu çorba içinizi ısıtacak, tüm toksinlerinizi vücudunuzdan atmaya yardımcı olacak! İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile lahana çorbası tarifi! 

MALZEMELER: 

3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağı,1 adet orta boy beyaz lahana,1 adet orta boy kuru soğan,1 adet orta boy havuç,1 yemek kaşığı un, 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası,5 su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu),1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

1/4 demet dere otu

HAZIRLANIŞI: 

Lahana çorbası hazırlamak için; ortadan ikiye kestiğiniz lahananın sert kök kısmını alın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin, havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Çorbaya son olarak ilave etmek üzere dereotunu incecik kıyın. Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları dirilikleri gidene kadar soteleyin. Un ve acı biber salçasını ekleyip kısık ateşte, kısa süre kavurun. Un kokusu çıktığında sıcak tavuk suyunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Rendelenmiş havuç ve ince ince kıyılmış beyaz lahanayı katıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladığında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın, 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra arzuya göre incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.

 

Yorumlar