Lavantalı limonata tarifi lezzetine ve kokusuna doyamayacaksınız!

Lavantalı limonata nasıl yapılır? Yaz sıcaklarının vazgeçilmez içeceği limonatayı hiç lavantalı içtiniz mi? İşte o lezziz tarif...

Lavantalı limonata tarifi lezzetine ve kokusuna doyamayacaksınız!

Bunaltıcı sıcaklarda gerek mekanlarda gerek evde yapılan limonatanın bir başka tarifiyle karşınızdayız! Elmalma.com olarak sizler için limonataya başka bir boyut getirdik ve lavantalı limonata tarifini hazırladık! Lavantalı limonata nasıl yapılır? Lavantalı limonata için gerekli malzemeler nelerdir? gibi soruların cevabını aşağıda tarifini hazırladık. Sizde bu lezzeti evde pratik bir şekilde yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

MALZEMELER

5 adet limon
8 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru lavanta

Yapılış aşaması; Tencereye bir bardak su ve şekeri kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine lavanta ekleyerek ocağın altını kapatın. Şerbeti süzmeden soğumaya bırakın ve ılık bir hale geldikten sonra süzün. Daha sonra içerisine limonu sıkın ılıyan şerbete 7 bardak soğuk su ile karıştırın. Limonatayı renklendirmek istiyorsanız içine biraz kırmızı pancar ya da renkli meyvelerden ekleyebilirsiniz. Limonatanız artık hazır içerisine biraz da buz ekledikten sonra doya doya afiyetle içebilirsiniz. 

Yorumlar