Lavantalı sütlaç tarifi mis kokulu sütlü tatlıyı denediniz mi?

Lavantalı sütlaç nasıl yapılır? Sütlü tatlı severler için tariflerimiz arasından mis gibi kokan lavantalı sütlaç tarifini hazırladık.

Lavantalı sütlaç tarifi mis kokulu sütlü tatlıyı denediniz mi?

Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı tarifi ile karşınızdayız! Sütlü tatlı severler için elmaelma.com olarak 'Lavantalı sütlaç' yapmanın inceliklerini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı oldukça pratik olan lavantalı sütlaç tarifini sizde evde kolaylıkla deneyerek sevdiklerinizle bu mis kokulu lezzeti paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler; 1/3 su bardağıkırık pirinç, 2,5 su bardağısüt, 1 su bardağısıcak su
1/2 su bardağıtoz şeker, 2 yemek kaşığılavanta çiçeği ya da kuru lavanta, 2,5 yemek kaşığımısır nişastası, 1 tatlı kaşığılavanta çiçeği ya da kuru lavanta tatlıyı yapmak için yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Süt, lavanta ve şekeri bir tencerede kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve daha sonra ateşten alın. Lavantanın kokusunun süte sinebilmesi için bu şekilde yaklaşık 30 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne kaynar suyu koyup, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Bir kasenin içinde mısır nişastasını bir yemek kaşığı suyla ıslatın ve çatalla çırpın. Br kenarda beklettiğiniz lavantalı sütten  içine azar azar ilave ederek çırpın.

Mısır nişastası tamamen eriyince, lavantalı sütün içerisine ekleyin. İnce delikli tel bir süzgeçten lavantalı süt karşımını geçirin, böylece lavantalar süzgeçte kalmış olacaklar. Süzdüğünüz sütün içerisine haşladığınız pirinçleri ekleyin ve güzelce karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kapatın ve henüz sıcakken servis kaselerine paylaştırın. Soğuduktan sonra üstlerini lavantayla süsleyin ve buzdolabında soğukttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar