Libidonun düşmesinin nedeni nedir?

Kadın ve erkek arasındaki sevgi bağının kuvvetli olması ilişkileri derinden etkilemektedir. İlişkideki huzursuzluk cinsel yaşamıda etkilemektedir.

Libidonun düşmesinin nedeni nedir?

İlişkilerde çiftlerin birbirlerine olan bağı oldukça önemlidir. Bir kadının gönülden sevilmesi ve partnerine yakınlık duyması ilişkilerde önemli olduğu kadar cinsel yaşamda da oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise ilişkideki huzursuzluk cinsel yaşamınızıda etkilemektedir. Bu durumda aklınızdaki sorunları çözüme kavuşturmadığınız taktirde partnerinizle kendinizi huzurlu hissetmeyeceksiniz. 

VÜCUDUNUZLA BARIŞIK DEĞİLSENİZ...

Vücudunuzla barışık değilseniz veya partnerinizin bir cimlede vücudunuz ile ilgili söylediği herhangi bir şey sizi cinsellikten soğutabilir. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey kendinizle her zaman barışık olmanız gerekmektedir. Unutmamalısınız ki hiç kimse dört dörtlük değildir, kusurlarınızı sevemelisiniz.

KISA DÖNEMLİ PARTNER DEĞİŞİKLİĞİ

Kısa süreli olarak partner değişikliği yapıyorsanız bunun nedenleri arasında sadece en iyisini aramak olmayabilir bunun altında belkide bağlanma korkularınız yatabilir. 

PARTNERİNİZİ BİR BAŞKASINA MI BAKIYOR?

Bu durumlar arasında partneriniz eğerki başka kadınlara bakıyor veya sosyal medyada başka kadınları arıyorsa bu durum sizi uzaklaştırabilir. Ancak bu durumda yapmanız gereken kendinizi daha fazla doldurmak yerine bu konuyu partnerinizle konuşmak ve rahatsızlığınızı belirtmek daha doğru ve çözüme kavuşturucu bir neden olacaktır. 

KULLANDIĞINIZ BAZI İLAÇLAR...

Yaşamınızda kullandığınız bazı ilaçlar libidonuzu etkiliyor olabilir. Mesela tiroid ilaçları gibi sağlık problemlerinizin çözümü için kullandığınız ilaçlar cinsel hayatınızı etkileyebilir.

PARTNERİNİZ YATAKTA İYİ DEĞİL Mİ?

Yapılan araştırmalara göre 30'lu yaşlarındaki kadınlar partnerlerinin çok iyi bir baba olmalarına rağmen yatakta iyi olmamalarından şikayetçi olduklarını itiraf ediyor. Bu noktada eğerki partnerinizde böyle bir şikayetiniz varsa yine aynı şekilde partnerinize karşı kendinizi doldurmak yerine yatakta ondan ne istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Yorumlar