Limon suyunun faydaları nelerdir zayıflatır mı?

Vücuda faydası saymakla bitmeyen limonun 6 faydasını sizler için derledik. Sizde limonu hayatınızda alışkanlık haline getirerek bu mucize yaratabilirsiniz.

Limon suyunun faydaları nelerdir zayıflatır mı?

Günlük hayatımızda çeşitli alanlarda kullandığımız limon vücuda çeşitli alanlarda fayda sağlamaktadır. Gerek salatalarda veya yemeklerde kullandığımız limonu gün içerisinde içtiğiniz suyun içersine bir kaç damla damlatarak bir çok hastalıkların önüne geçebilir daha kaliteli bir yaşam sağlayabilirsiniz. İşte sizler için limonun 6 temel faydasınız derledik. 

BAŞIKLIK SİSTEMİNDE ZIRH GÖREVİNÜ ÜSTLENİYOR!

İçerisinde bolca C vitamini bulunan limon bağışıklı sisteminizi zenginleştirerek vücudunuzda potasyumu dengeliyor.

İLTİHAP OLUŞUMLARINI ENGELLİYOR

Vücudunuzda çeşitli yerlerde iltihap oluşumunu ve iltihaplı rahatsızlıklarınızı tedavi etmede yardımcı oluyor. Eklem bölgelerinde olan ürik asiti yok etme özelliğine sahip!

SİNDİRİM SİSTEMİNE BİREBİR!

Aynı zamanda sindirim sistemi dostu olan limon, fazla kilolarınızdan kurtulmak için birebir! Diyet listelerinin vazgeçilmezini oluşturuyor. Vücudunuzdaki toksinleri arındırmaya yardımcı olan limon aynı zamanda şişkinlik problemlerini de ortadan kaldırıyor.

SAĞLIKLI NEFES

Limonun nadir bilinen özelliklerinden biri de nefesi tazelemesi! Kötü kokan nefeslerinizin önüne limon ile geçebilirsiniz. Aynı zamanda diş ağrılarına da oldukça iyi gelen limon tüketimlerinizde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de dişinize direk olarak sürmemek olacaktır. Aksi taktirde dişm minesine zarar verebilir. Limon suyu içtikten sonra mutlaka dişlerinizi fırçalamanızı öneriyoruz.

ENFEKSİYON DÜŞMANI!

Bir çok mevsimde bizi yataklara düşüren gribal enfeksiyonlara karşı da güçlü bir savaşçı. Ilık limonlu su boğaz ağrısı, nezle gibi hastalıklara iyi gelir.

KAFEİNİ AZALTMAYA YARDIMCI 

Günlük hayatta çok fazla kafein tüketenler ve bunu azaltmak isteyenler için limon suyu bire bir! 

Yorumlar