Makatta ağrı neden olur nasıl geçer zeytinyağı sürerseniz...

Makatta ağrı neden olur nasıl geçer? Makattaki ağrı sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Makat ağrısı ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik!

Makatta ağrı neden olur nasıl geçer zeytinyağı sürerseniz...

Makatta ağrı pek çok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu durum uzmanların sıkça karşılaştığı bir durumdur. Makat çatlağından hemoroide kadar birçok farklı nedenden dolayı meydana gelen makat ağrısı hakkında tüm merak edilenleri siz elmaelma.com okuyucularımız için hazırladık. Peki makat ağrısı neden olur? Makat ağrısı nasıl geçer? İşte tüm merak edilenler! 

MAKATINIZDAKİ AĞRI CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA ORTAYA ÇIKABİLİR

Makatta ağrı; makatta yanma hissi, makat kaşıntısı, batma ve makattan kan gelmesi gibi belirtiler gösterebilir. Makat ağrısı cinsel ilişki sırasında ortaya çıkabilir. Ya da aniden meydana gelebilir. Makatınızda ağrı varsa genel cerrahi doktoruna mutlaka zaman kaybetmeden gitmeniz gerekiyor. Doktorunuz makat ağrısının nedenini teşhis ettikten sonra gerekli tedaviyi size uygulayacaktır. 

MAKATTAKİ AĞRININ PEKÇOK FARKLI NEDENİ BULUNMAKTADIR 

Makatta ağrı nedenleri; Hemoroid ve basur hastalıkları,anal seks yapma,kronik kabızlık,makatta kıl dönmesi,makatta çatlaklık,mantar iltihapları,makat apsesi
hamilelik ve doğum,bağırsak iltihabı,mide üşütmesi,cinsel yolla bulaşan hastalıklar,makat sarkması,makat bölgesinde pıhtı
makatta kaşınma,makatta sedef, egzama gibi cilt hastalıkları,uzun süre hareketsiz şekilde oturmak gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanmaktadır.

DOĞAL YÖNTEMLERLE MAKATTAKİ AĞRINIZI GİDEREBİLİRSİNİZ

Makatta ağrı için öncelikle Genel Cerrahi doktoruna gitmelisiniz. Makat ağrısının teşhisi için en etkili yöntem anoskoptur. Bu sorunun neden olduğu tespit edildikten sonra gerekli tedavi uygulanacaktır. Makattaki ağrının giderilmesi için birkaç doğal yöntemde bulunmaktadır. 

SICAK VE SOĞUK KOMPLEKS UYGULAYIN

Makat bölgenize sıcak su torbası tutarak, bölgedeki ağrıyı hafifletebilirsiniz. Eğer ağrınız sıcak sevmediyse, buz küplerini temiz bir beze sarın ve makat bölgesine tutun. Bu yöntem ağrıya neden olan sinirleri gevşetip ağrıyı geçirecektir. 

ZEYTİNYAĞI SÜRMEYİ DENEYİN 

Zeytin yağı da makat ağrısının geçmesine yardımcı olabilir. Zeytin yağı, bal ve balmumu karıştırın ve eritin. Soğumaya bırakın ve etkili bölgeye uygulayın.

ALOEVERA AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞE SAHİPTİR 

Aloe vera ağrı kesici ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Bu jeli makat bölgesine sürün ve günde bir kaç kez bu yöntemi tekrarlayın. Aloe veranın doğal olmasına dikkat edin. 

SICAK SUYUN ÜZERİNE OTURUN 

Leğeni sıcak su ile doldurun ve makat bölgesi suya değecek şekilde 15 dakika boyunca oturun.Bu yöntem makattaki kan dolaşımı hızlandıracak ve dokuların yenilenmesini sağlayaca

Yorumlar