Makyaj bazının çeşitleri var mı nasıl seçilir?

Cilt makyajı her kadın için önemli bir aşamadır. Pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Bu noktada pürüzsüz bir cilt için makyaj bazı oldukça önemli.

Makyaj bazının çeşitleri var mı nasıl seçilir?

Her kadın cildinin pürüssüz görünmesini ister bu noktada, pürüzsüz bir cilt için cilt bakımınızın yanında doğru makyaj da oldukça önemlidir. Bu noktada makyaj öncesinde uygulanması gereken makyaj bazı son zamanlarda her kadının uygulama aşamaları arasında bulunmaktadır. Ancak her kadının sıklıkla sorduğu sorular arasında her baz her cilt tipine uygun mudur, baz çeşitleri nelerdir? gibi sıklıkla sorulan soruları sizler için derledir. 

MAKYAJ BAZI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Gözenek küçültücü: İçerisinde genellikle silikon bazlı dediğimiz yapıda bulunan makyaj bazı sayesinde gözeneklerinizi fondöten öncesinde küçülterek daha pürüzsüz görünen bir cilt oluşturmaktadır. Bu sayede sürekli olarak makyajınızı kontrol etmenize ve tazelemenize gerek kalmamaktadır.

Matlaştırıcı: Bu tarz bazları genellikle yağlı cilt tipleri sıklıkla tercih etmektedir. Cildinizin terlemiş görünümünü silmek için tercih edilen bu baz cildinize mat bir görünüm sağlayarak yağlanma problemlerinizin önüne geçmenize yardımcı olmaktadır.

Nemlendirici: Bu baz türünü genellikle cilti aşırı kuru olanların sıklıkla tercih ettiği bir baz türüdür. Makyajınızın pul pul görünümünü engellemek için bu baz türünü tercih edebilirsiniz.

HD makyaj bazı: Özel çekimler, mezuniyet, düğün gibi objektiflerin yer aldığı özel günlerde kullanabileceğiniz bu baz fotoğraflarda pürüzsüz ve fotojenik çıkmanıza yardımcı olacaktır. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN AŞAMALAR NELERDİR?

Kendinize en uygun olan bazı seçebilmeniz için öncelikli olarak cilt tipinizi çok iyi tanımanız gerekmektedir. yukarıda bahsettiğimiz gibi cilt tipinize uygun olan baz türünü baz çeşitlerine göre seçebilirsiniz.

Yorumlar