Makyaj fırçaları ve süngeri nasıl temizlenir dikkat edilmesi gerkenler nelerdir?

Makyaj kadınların hayatının vazgeçilmez bir aşaması olmakla beraber cilt sağlığı ve cilt temizliği de bir o kadar önemlilik taşır.

Makyaj fırçaları ve süngeri nasıl temizlenir dikkat edilmesi gerkenler nelerdir?

Makyaj malzemelerin kadınlar için oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Ancak kimi zaman solgun cildi renklendirmede güzelliğe güzellik katmaya yardımcı olan makyaj malzemeleri kadar kullanılan ürünlerin özellikle tenimizle temas eden fırçaların ve makyaj süngerlerinin hijyeni de oldukça önemlidir. Aksi taktirde yeterli hijyen sağlanamadığı taktirde ciddi boyutlarda cilt sorunlarına neden olabilir! Ancak 2 pratik yöntemle bugün elmaelma.com okurları için makyaj fırçalarınızın ve süngerlerinizin temizliğini sağlamanın püf noktalarını derledik...

MAKYAJ SÜNGERİ TEMİZLİĞİ

İlk olarak en kısa sürede ve ekstra pahalı ürünlere ihtiyacınız olmadan makyaj fırçalarınızın ve süngerlerinizin hijyenini sağlamak için bebek şampuanı yeterli olacaktır. Makyaj süngerinizin üzerine biraz döktüğünüz bebek şampuanını köpürterek bir kaç kere durulamanız süngerinizi temizlemeye yetecektir. 

MAKYAJ FIRÇALARI TEMİZLİĞİ 

Aynı şekilde bebek şampuanından avucunuzun içerisine biraz damlatarak ılık suda ilk önce fırçanızı ıslatın daha sonra avucunuzun içerisine damlattığınız şampuana fırçanızın dibine kadar getirmeyecek şekilde köpürtün ve bir kaç kez bu işlemi yapın daha sonra fıranızı durulayın. Diğer fırçalarınızda da bu işlemi yaparak durulayın. İşte hepsi bu kadar. 

 

Yorumlar