Makyaj fırçası nasıl temizlenir uç kısmına dikkat

Makyaj fırçası nasıl temizlenir? Makyaj fırçası temizlenirken nelere dikkat etmek gerekir?

Makyaj fırçası nasıl temizlenir uç kısmına dikkat

Hemen her kadın makyaj yapmayı seviyor ve her gün olmasa da kendini iyi hissetmek için bile yapıyor. Kadınların makyaj çantalarından eksik etmediği makyaj fırçalarını temizlemek de son derece önemli. Makyaj fırçalarını temizlemezseniz hem cildinize zarar verir hem de istediğiniz makyajı yapamazsınız. İşte sizlere makyaj fırçası temizleme taktikleri

MAKYAJ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

Makyaj fırçası temizlemek için piyasada pek çok ürün vardır. Bu ürünler yardımı ile makyaj fırçasını temizlemeyebilirsiniz. Ayrıca makyaj fırçası temizleme işlemleri için size evde basit bir yol uygulayabilirsiniz. Kendi hazırladığınız karışımlar ile makyaj fırçasını sorunsuz bir şekilde temizleyebilirsiniz.Ilık su, anti bakteriyel sabun ve yarım kaşık zeytinyağını bir kapta karıştırarak makyaj fırçasını temizleme karışımı elde edebilirsiniz. Eğer karışımı hazırlarken elinizde sabun yoksa farklı ürünler de deneyebilirsiniz. Özellikle bebek şampuanı kullanmak da size oldukça etkili bir sonuç sunar. Bunun dışında normal şampuan kullanarak da makyaj fırçalarınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Hazırlanan bu karşıma sadece makyaj fırçasının uç kısmı sokulmalıdır. Geri kalan metal, ahşap ya da plastik sap hiçbir şekilde hazırlanan karışıma temas etmemelidir. Temizleme işlemi makyaj fırçasının sadece kıllı tarafı için uygulanır. Diğer tarafı sadece su yardımı ile de temizleyebilirsiniz.
Elinize aldığınız makyaj fırçasının uç kısımlarını, hazırladığınız karışıma batırın ve bir süre karıştırın. Bu işlem, karışımın kıllara daha iyi bir şekilde etki etmesine yardımcı olur. Karıştırdıkça fırçanın köpürmesi gerekecektir. Siz de fırça iyice köpürene kadar fırçası karışımın içerisinde gezdirin.
Fırça köpürdükçe eliniz ile kirli köpükleri alın. Daha sonra fırçayı tekrar karşıma girdirerek yeniden köpürmesini sağlayıp temizleyin. Makyaj fırçası temizliği gerçekleştirene kadar bu işleme devam edin. Daha sonra makyaj fırçasını durulayarak kurumasını sağlayın.

Yorumlar