Makyaj sabitlemek nedir nasıl yapılır sabitlemek için hangi malzemeler gereklidir?

Özel günlerde veya gün içerisinde makyajınızın uçmaması için uyguladığımız yöntem makyajda sabitleme yöntemidir. Peki makyaj sabitleme nasıl yapılır?

Makyaj sabitlemek nedir nasıl yapılır sabitlemek için hangi malzemeler gereklidir?

Özel davetiyelerde veya gün içerisinde hafif bir makyaj yapsanız bile gün içersinde makyajınızın uçmaması için bazı yöntemler uygulanır. Aynı zamanda ''Makyajı kilitleme'' dediğimiz yöntem gün içerisinde makyajınızın yerinden kıpırdamaması ve sabit kalmasına yardımcı olmaktadır. Makyaj sabitleme nasıl yapılır? gibi sıklıkla sorduğunuz sorunun cevabının püf noktalarını derledik...

GÖZ ALTINIDA SABİTLEMEYİ UNUTMA!

Normal sıralı olarak bazınızı uyguladığınız, göz altı kapatıcınızı uyguladığınız ve ten makyajınızı yerine getirdikten sonra gözaltlarınızda bir süre sonra oluşan çizgilenmelerin önüne geçebilmek ve gözaltınızı sabitlemek için makyajın gözde ürünü 'transparan pudra' ile makyaj süngeri veya bir fırça ile hafif dokunuşlar yaparak sabitleyebilirsiniz. Ancak bu sabitleme işleminde fazla pudra uyguladığınız anda sabitleme işleminiz 'baking' yapmaya dönebilir iki makyaj işlemini birbirine karıştırmamaya özen gösterin.

MAKYAJ NASIL SABİTLENİR?

Ten makyajınızı yaptınız ve aydınlatıcının allık ile cildinizi tazelendirme işleminide yaptıktan sonra yaptığınız makyajın yerinden oynamaması için fırça yardımı ile alın, yanaklar, burun ve çene kısmından hafif bir şekilde transparan pudra ile geçmeniz gerekecektir. Ancak bu işlemi yaparken yüzünüzde beyazlık kalacak derecede fırçanıza ürün alamamaya özen göstermeniz gerekmektedir. İşte makyaj sabitleme işlemi bu kadar bu işlemide makyaj sıralamanıza koyduğunuz taktirde veya gece özel bir yere giderken yaptığınızda makyajınız tüm gece boyunca sabit kalacaktır!

Yorumlar