Makyajın gün boyu kalması için ne yapılması gerekir bozulmayan makyaj nasıl yapılır?

Gece çıkılan özel davetler veya yemeklerde gecenin makyajınızla beraber göz alıcı olan kişisi olmak istiyorsanız bu tavsiyelerimize bir göz atın!

Makyajın gün boyu kalması için ne yapılması gerekir bozulmayan makyaj nasıl yapılır?

Özel davetler veya akşam çıkılan özel gecelerde, gece boyunca makyajınızın yüzünüzde kalmasını istiyorsanız yapmanız gereken bazı aşamalar bulunmaktadır. Gecenin göz alıcı kişisi siz olmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız aşamaları göz önünde bulundurmayı unutmayın!

O gece cildinize mutlaka baz uygulamalısınız baz cildinize uygulayacağınız fondötenin uzun süre kalmasına yardımcı olacaktır. Baz cildinizi pürüssüzleştirirken aynı zamanda cildinizde parlama veya yağlanma gibi sinir bozucu durumları önleyecektir. 

UFAK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK MUCİZELER YARATIN!

Normal günlük makyajınızdan biraz abartı bir makyaj yapacağınız için bu gece kapatıcınızı yoğun kapatıcılıktan yana kullanmalısınız. Cildinizdeki ufak lekeleri kapatıcı ile kapatıp üzerine cilt tonunuzla uyum sağlayacak fondöteni uygulamalısınız. Ancak ufak parmak hareketleri ile uyguladığınız kapatıcıyı yerinden kaydırmamak adına son zamanlarda oldukça popüler olan nemli bir makyaj süngeri ile tampon hareketlerle fondöteni uygulamanız çok önemli!

GÖZ MAKYAJI NASIL OLMALI?

Gece makyajının en eğlenceli kısmı hangisi diye soracak olursanız biz tercihimizi göz makyajından yana kullanırız! Ten renginizi ve kıyafetinizi göz önünde bulundurarak tercih edeceğiniz renkler ile buğulu bir göz makyajı sayesinde bakışlarınıza erinlik kazandırabilirsiniz. Ancak tercihiniz dumanlı bir göz makyajı yerine kalın bir eyelinerdan yana kullanacak olursanız biraz dikkat ederek çekici gözlere sahip olabilirsiniz. Tercihiniz doğrultusunda takma kirpik veya dolgunlaştırıcı rimel kullanmayı unutmayın!

CİLDİNİZİ PARLATMAYA NE DERSİNİZ!

Kusursuz bir ten makyajından sonra göz makyajınızı tamamladıktan sonra teninizi biraz aydınlatmalı ve allık kullanarak göz alıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Aydınlatıcınızı elmacık kemiklerinizin üstüne ve göz pınarlarınıza sürmeyi unutmayın!

DUDAKLAR HANGİ RENK OLMALI?

Her ne kadar gece makyajı denince akla koyu renk bir kırmızı veya bordo renkler gelsede o gece ön plana çıkarmak istediğiniz yere göre ruj renginizi değiştirebilirsiniz. Gözlerinizi ön plana çıkarmak istediğiniz makyajda dudaklarınızı nude tonlarında ruj tercih edebilir veya dudaklarınızı ön plana çıkardığınız makyajda dudaklarınıza koyu renklerde ruj tercih edebilirsiniz.

Yorumlar