Makyajsız güzel görünmenin yolları ve püf noktaları nelerdir?

Güzellik göreceli bir kavram olsa da biz kadınların zaman zaman makyaj yapmak istemediğimiz dönemlerimiz oluyor! Bu dönemde cildin canlı görünmesi için...

Makyajsız güzel görünmenin yolları ve püf noktaları nelerdir?

Her ne kadar makay yapmak biz kadınlar için bambaşka bir tutku olsa bile zaman zaman makyaj yapamak istemediğimiz zamanlar olabilir. Bu noktada cidimizi olduğundan bir tık fazla canlı göstermek için yaptığımız makyaj yerine kozmetik ürünleri kullanmadan nasıl cildimizi canlı gösterebileceğimizin sırrını açıklıyoruz! Yazımızı okumaya devam ederek sizde makyajsız güzel görünmenin yollarını öğrenebilirsiniz...

TEMİZ BİR CİLT HERLEYİN TEMELİNİ OLUŞTUR!

Herşeyden önemli olan ilk adım temiz bir ciltten oluşuyor! günlük hayatta makyaj yaparekende mutlaka cildinizi temiz tutmanız gerekmektedir. Ancak buradaki adım makyaj yapmadan cildi sağlıklı göstermek olduğu için cildinizin hijyenine çok dikkat etmeniz gerekmetedir! 

RİMELSİZ UZUN KİRPİKLER!

Rimel kullanmadan da uzun kıvırık kirpiklere sahip olabilirsiniz nasıl mı? Yapmanız gereken tek şey her gün yatmadan önce kirpiklerinize vazelin uygulamak olacaktır. Aynı zamanda haftanın 3 günü kirpiklerinize badem yağı uygulamayı unutmayın. Düzenli olarak yaptığınız taktirde aradaki farkı görebilirisiniz!

PEKİ KAŞLAR NE OLCAK DİYENLER İÇİN...

Kozmetik ürünler, kaş kalemleri ile güzel görünen dolgun kaşlar makyajsız nasıl toparlanır? diye sorduğunuz sorunun cevabı yine bakımdan geçiyor! Düzenlli olarak kaşlarınızı toparlayacak serumlar ve bakımlar yaptığınız taktirde zamanla kaşlarınızın toparlandığını ve gürleştiğini göreceksiniz. Düzenli olarak kaşlarınızı tarayıp bakım yapın hepsi bu kadar!

CİLDİ SADECE DIŞARIDAN DEĞİL İÇERİDENDE BESLE!

Cilt bakımları, kaş ve kirpik serumlarının yanında vücudu sadece dışarıdan değil içeriden de  beslemeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz? sorusuna karşılık olarak düzenli beslenme, gün içerisinde 2 litre su tüketmeniz gerekiyor olarak karşılık veriyoruz. Tükettiğiniz besinler ve besin alışkanlıklarınız siz ne kadar cildinize iyi bakarsanız bakın bir noktada cildinizi etkiliyor. Sigara, alkol gibi alışkanlıklar cildi çabuk yaşlandırır! Bu yüzden düzenli beslenmeli ve bu taraz alışkanlıklarınızı en aza indirgemeye çalışmalısınız.

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMINI ES GEÇMEYİN!

Her ne kadar göz çevresi bakımı 40 yaş üzeri kadınların yapması gereken bir bakımmış gibi görünsede aksine cildin genç olduğu yaşlarda, cildin ihtiyacına göre özelliklere sahip olan bakımların o yaşlarda başlanılması gerekiyor. Bunun nedeni ise ne kadar erkenden cilde bakım yaparsanız cildinizin bir o kadarda erken kırışmasını engellemiş olursunuz. Bu yüzden göz çevresi bakımını yine aynı şekilde ihlam etmeyin. 

 

Yorumlar