Mandalina soslu hindi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Damak tadınıza güveniyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Mandalina soslu hindi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Farklı tatlara açık mısınız? Yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız bu tarifimiz tam size göre! Hindinin beyaz etil ile tatlı - ekşi mandalina sosunun eşsiz buluşmasına bayılacaksınız! Özellikle misafir geleceği zaman denemenizi öneririz, emin olun misafirinize kendini özel hissettireceksiniz! Mandalina soslu hindi için gerekli malzemeler ve püf noktalarını sizler için derledik...

MALZEMELER

2 adet hindi kalça – kemikli
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
 
SOS MALZEMELERİ

1 su bardağı su
1 su bardağı mandalina suyu
½ adet limon suyu
1 adet limon kabuğu
1 adet portakal kabuğu
½ su bardağı bal
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz zencefil
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı su

YAPILIŞI

Hindi kalçaların üzerine bıçağınızla çizikler atın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tereyağını ve zeytinyağını hindilere elinizle yayarak sürün veya bir tavada tereyağını eritip, zeytinyağıyla karıştırın ve bir fırça yardımıyla hindi kalçaların üzerlerine sürün. Bu aşamada isterseniz direk fırına atın veya geniş bir tavayı iyice ısıtıp, hindilerin iki tarafına da güzelce renk verin. Fırın kabına aldığınız hindilerin üzerine kürdan geçirin ve kürdanların ucuna küçük kestiğiniz havuçları saplayın, üzerine hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. Bu işlem alüminyum folyonun ete temas etmemesini sağlayacak. Ardından fırına atın ve 180 derecede 1,5 ila 3 saat üzeri kapalı bir şekilde pişirin, sonrasında fırını 230 dereceye alın ve 15 dakika üzeri açık bir şekilde pişirin.

MANDALİNA SOS İÇİN

Nişasta ve 2 yemek kaşığı suyu bir kasede karıştırın.

Bunun dışındaki tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve karıştırarak kaynatın. 20-25 dakika kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Ardından nişastalı suyu içine ekleyip, kıvam verip, parçalayıcıda pürüzsüz hale getirin. Fırından çıkan hindinin üzerine mandalina sosu dökerek servis edin.

Yorumlar