Mantar yemeği nasıl yapılır püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Bugün yemek tariflerimiz için ''Mantarlı yemek'' tarifini sizler için hazırladık. Sizde akşam sofralarınıza bu lezziz tarifi hazırlayabilirsiniz.

Mantar yemeği nasıl yapılır püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Akşam yemeğinize farklı bir soluk getirmek için bugün sizin için hazırladığımız ''Mantarlı yemek'' tarifini sizde evde deneyebilirsiniz. Herkes tarafından bilinen mantarlı yemeği sizin için hazırladığımız oldukça kolay ve pratik olan bu tarifi kolaylıkla yapabilir elinizin altındaki malzemelerle birde bu yöntemle denemeye ne dersiniz? Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

500 gram mantar

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılış aşaması; Mantarların sap kısımları çıkarın. Islak bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla mantarları güzelce silin.
Güzelce silinen mantarları çok ince olmayacak şekilde hafif iri bir biçimde doğrayın. Demir döküm ya da yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın. Kısık ateşte açın ve içerisine zeytinyağını ilave edin.

Zeytinyağı kızdığında ve tava güzelce ısındığında içerisine doğranmış mantarları ilave edin.  Orta ateşe alın ve üzerine az miktarda tuz atın ve bu şekilde bir süre pişmeye bırakın. İlk attıktan sonra karıştırmamaya özen gösterin. Bir tarafının rengi hafif değiştiğinde karıştırın ve üzerine tereyağını ilave edin. Hafif karıştırarak soteleyin. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Ortalama 10 dakikalık yavaş yavaş pişirme sürecinin sonunda ocaktan alın ve üzerine tuz, karabiberini ilave ederek sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

Yorumlar