Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için akşam sofralarınızda mantarlı tavuk sote tarifine yer verebilirsiniz. Oldukça pratik olan bu tarifi sizde deneyebilirsiniz.

Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Elmaelma.com okurları için bugün akşam sofralarına lezzet katmak isteyenler için bugün ''Mantarlı tavuk sote'' tarifini hazırladık. Sizde oldukça basit ve pratik olan ancak aynı zamanda oldukça doyurucu olan bu tarifi mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
500 gram kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz

Yapılış aşaması; Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları büyüklüğüne ve isteğinize göre ince dilimler halinde ya da iri parçalar halinde doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.

Daha sonra doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekleyip, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; doğranmış domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre; ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar