Mantı nasıl yapılır içi nasıl hazırlanır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün elmaelma.com okurlarına özel sofraların vazgeçilmezi baş sultanı mantı tarifini sizler için hazırladık!

Mantı nasıl yapılır  içi nasıl hazırlanır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Her evin sofralarına aynı lezzeti katan bir tarifle bugün karşınızdayız! Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasından lezzetini özlediğinizi düşündüğümüz bir tarif ''Mantı'' tarifi hazırladık. Sizde evde akşam sofralarınıza bu olağanüstü lezzete yer verebilirsiniz. Her ne kadar biraz yapmak için emek isteyen bir tarif olsa bile lezzeti bu emeğe değdiğini hepimiz biliyoruz. Eee o halde ne duruyoruz hadi başlayalım!

MALZEMELER

1,5 su bardağıun
1/4 su bardağısu
1 adet yumurta

Harcı için:

200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Mantıları haşlamak için:

4 su bardağı et suyu

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı et suyu
(mantının haşlama suyundan kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

Yapılış aşaması; Mantı hamurunu hazırlamak için; unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Yumurtayı ekleyin. Yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Toparlanan hamuru mutfak tezgahı üzerine alın.

Özleşene kadar, bastırarak yoğurmaya devam edin. Üzerini örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin. Mantının iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın.

Hamurları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.
Hamuru iki parmak kalınlığında boyuna kesin. Ardından enine keserek küçük kareler elde edin. Aynı işlemi diğer hamur bezesine de uygulayın. Küçük mantı karelerinin orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatın ve orta noktada hamurları birleştirin. Et suyunu derin bir tencerede kaynatın. Hazırladığınız mantıları, kaynar suda 8- 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan mantıları, bir kevgir yardımıyla süzdükten sonra servis tabağına alın.

Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Biber salçasını katıp, 2- 3 dakika kadar kavurun. Naneyi ekleyip, karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan ilave edin ve sosun kıvamını açın. Servis tabağına aldığınız mantının üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız sostan ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar