Mantra meditasyonu nedir? Mantra meditasyonu nasıl yapılır?

Herşeyi bir kenara bırakıp biraz rahatlamaya ne dersiniz? Mantra meditasyonu ile hem zihinsel hemde fiziksel olarak huzura kavuşacaksınız...

Mantra meditasyonu nedir? Mantra meditasyonu nasıl yapılır?

Zaman zaman herşey üzerimize gelip bizi bunalttığında derin bir nefes almaya ihtiyaç duyarız. Böyle zamanlarda yoga ve meditasyon bu iş için biçilmiş kaftandır. Mantra meditasyonuda bunlardan biri, sizler için uzmanlardan mantra meditasyonu ile ilgili bir çok bilgiyi derledik. Öncelikle Mantra, Sanskritçe bir kelimedir. Sanskritçe, 5 bin yıllık kadim bir lisandır. 'Man', kelime anlamı itibariyle akıl, 'Tra' ise araç anlamına gelmektedir. Mantra, kelime anlamı olarak aklın aracı şeklindedir. 

Mantralar, zihindeki düşünceleri bölmek üzere kullanılan bir araçtır. Mantra bir amaç değil, meditasyonda kullanılan bir araçtır. Zihin, mantrayı sessizce tekrar etmeye başladığı zaman, bir müddet sonra zihnin ötesindeki durgun alana götürür. Mantralar, zihni belirli bir frekansa götürürler. Mantra yogası yaparken, mantra müziği adı verilen gevşemeye ve rahatlamaya yardımcı olan bir müzik dinlenir.

Yorumlar