Manuş Baba'nın şarkısı çalıntı mı? Manuş Baba kimdir?

Son zamanın ''Eteği Belinde'' şarkısıyla meşhur olan Manuş Baba'nın şarkısı çalıntı çıktı! Manuş Baba'nın hayranlarına üzücü haber geldi!

Manuş Baba'nın şarkısı çalıntı mı? Manuş Baba kimdir?

Uçankuş'un haberine göre son zamanlarında ünlü şarkısı 'Eteği Belinde' şarkısı aslında çalıntı Manuş Baba'nın hayranlarına üzücü haber! şarkının aslı Atilla Yılmaz'ın 'Senden Gayrı' adlı eserinin kopyası olduğu ortaya çıktı. 

Ortaya atılan iddialar sonucunda Atilla Yılmaz, Manuş Baba'nın 'Dönersen Islık Çal' albümündeki 'Eteği Belinde' eserinin kendisinin 2005 yılında piyasaya çıkardığı albümündeki 'Senden Gayrı'dan çalıntı olduğuna dair Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'ne başvurmuştu.

Bu konunun değerlendirilmesi sonucunda MSG, yapılan başvuru doğrultusunda dijital ortamda sunulan ses kayıtları değerlendirilmiş ve bestesi Atilla Yılmaz'a ait ‘Senden Gayrı’ isimli eseri ile Manuş Baba’nın yorumladığı ‘Eteği Belinde’ isimli eserin tempoları farklı olsa da ara nağmelerin birebir aynı olduğu tespit edildi” şeklinde görüş bildirdi.

Manuş Baba kimdir?

Manuş Baba 1986 tarihinde Tarsus doğumlu, gerçek adı ise Mustafa Özkan'dır. 'Manuş' adını küçük yaşlarında anneannesinin kendisine güzel çocuk anlamında olan Manuş olarak seslenmesiyle almıştır. 'Baba' ismini ise bebeklik döneminde ağzından çıkan ilk kelimenin baba olmasından gelmektedir.  Lise hayatında babasının kendisine aldığı gitarla müziğe ilk adımını atmıştır. 

Yorumlar