Margarinsiz kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tarif!

Margarinsiz kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İçerisinde margarin bulunmayan bu lezzet ağızda dağılan yapısıyla baş döndürüyor! İşte tarifi!

Margarinsiz kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tarif!

Çay saatlerinin vazgeçilemez lezzetlerinden biri de kurabiyelerdir. Sıcacık ağızda dağılan yapısıyla kurabiyelerin hemen hemen hepsini severiz. Bugün size önereceğimiz kurabiye diğerlerinden biraz farklı. Çünkü içerisinde margarin, yumurta ve kabartma tozu yok. Üstelik bu kadar eksik malzemeye rağmen kıyır kıyır ve ağızda dağılan yapısıyla mest ediyor. Peki margarinsiz kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile margarinsiz kurabiye tarifi!

MALZEMELER: 

1 su bardağı sıvı yağ,1,5 paket vanilin,1 su bardağı pudra şekeri, 3 su bardağı un,1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kabın içerisine sıvı yağı aktarın.Üzerine vanilin, pudra şekerini ilave ederek güzelce karıştırın.Ardından bu karışımın içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.Güzelce yoğururken ele yapışma durumu olursa elinizi hafifçe yağlayarak yoğurma işlemine devam edin.Hamurunuz toparladığında elinizi yağlayın. Cevizden biraz büyük toplar koparın ve güzelce yuvarlayın.Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir biçimde 12-15 dakika arası üzeri hafif kızarıp renk değiştirene kadar pişirin.Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

 

Yorumlar